Leven

Zo val je af in vijf minuten

17-06-2013 12:50

Aangezien een dieet ongeveer even leuk is als verkering met Ad Melkert of tongzoenen met Rita Verdonk, hebben we vandaag een tip om af te vallen in minder tijd. Vijf minuten, om precies te zijn. Met wetenschappelijke onderbouwing.

Een nieuwe studie, die gepubliceerd is in het blad Obesity, laat ons zien dat korte periodes van onderbroken beweging beter zijn om ons brein wijs te maken dat we vol zitten. Althans: beter dan één lange en slopende work-out.

Dit effect wordt veroorzaakt door het hormoon PYY (Peptide YY), dat reguleert hoeveel honger je hebt. Er moet wel een kleine kantekening bij geplaatst worden: met een paar keer extra opstaan of trappenlopen ben je er niet. Voordat je een effect merkt en echt minder honger hebt, moet je wel echt vijf minuten vrij maken voor bijvoorbeeld een loopje.

Dit is uiteraard goed nieuws voor iedereen die het druk meent te hebben, aangezien het volgens dit onderzoek evenveel effect heeft om het dagelijkse uur beweging (nodig om af te vallen) in kleinere porties van vijf tot tien minuten binnen te krijgen.

Dit artikel is in samenwerking met United Academics en verscheen daar al eerder.