George Orwell is jarig en dat viert Utrecht

26-06-2013 16:15

Gisteren was George Orwell jarig, en wie jarig is, viert feest. Helaas is Orwell al een tijdje niet meer onder ons, het is immers zijn 110e verjaardag, en dus moet iemand anders het doen. Dat werden de mannen van FRONT404.

En dat deden ze uiteraard in stijl. De jongens, afgestudeerd aan de kunstacademie, versierden een aantal beveiligingscamera’s met feesthoedjes, uiteraard refererend aan één van de meest verkochte boeken van deze tijd: 1984. In het boek beschrijft Orwell een dystopische toekomstige maatschappij waarin de bevolking constant wordt bekeken. Big Brother is watching you. FRONT404 versierde de camera’s in Utrecht met vrolijke hoedjes om Orwell’s verjaardag te vieren. De camera’s die worden beschreven komen volgens het duo steeds dichter bij de hedendaagse realiteit.

FRONT404 bestaat uit de kunstenaars Thomas voor ‘t Hekke en Bas van Oerle. Nadat ze in 2009 samenwerkten voor een schoolproject aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht besloten ze ook samen te werken voor hun afstudeerproject. Sindsdien werkt het duo onder de naam FRONT404.

Het doel van het duo is mensen te verrassen en ze even we te halen uit hun dagelijkse realiteit. De focus licht vooral op interactieve installaties. De interactie willen ze teweegbrengen door humor te gebruiken en de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken.

De camera’s met hoedjes zijn uiteraard door het duo vastgeleged en deze vind je hieronder.

1 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14