TPOok!

 
avatar
   
Humor

‘Bijzetten van Morsi gaat nog een probleem worden’

Na de laatste ontwikkelingen in Egypte zijn er ernstige zorgen ontstaan over het bijzetten van Morsi. Was het aanvankelijk nog voor iedereen duidelijk dat Morsi een welverdiende plek zou krijgen in het toeristenparadijs Egypte (er gingen al geluiden op dat de grote piramide eigenlijk te klein was *red.).

Handtekeningenactie

Nadat een handtekeningenactie vóór het vervroegen van de bijzetting van Morsi eindigde op het bekende Tahirplein in een orgie van vuurwerk en verkrachtingen heeft het leger van Egypte keihard ingegrepen. Morsi is in beschermende detentie geplaatst, er werd gevreesd voor zijn leven.

Turkije heeft inmiddels ook gereageerd en het afzeggen ‘ongegrond’ en ‘voorbarig’ genoemd.

Heikele kwestie

Het is nu wachten op een definitieve ‘ruling’ van het opperste rechtsorgaan van Egypte, het laatste woord over deze heikele kwestie is nog niet gezegd. Terwijl het Midden Oosten zijn adem inhoudt hebben moslims massademonstraties aangekondigd, echter vanwege drukte op het eerder genoemde Tahirplein wordt momenteel naarstig gezocht naar een nieuwe locatie. Turkije heeft al aangeboden het Taksimplein ter beschikking te stellen, daar is gezien het uitstel van de bouw van een grote moskee tijdelijk plaats.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.