TPOok!

 
avatar
   
Humor

Hilarisch: ProRail plant reizigershaatwerk-zaamheden Schiphollijn op drukste moment jaar

'Timing inderdaad niet heel handig voor reizigers'

Tags: ,

Luchthaven Schiphol is dit weekeinde nauwelijks moeilijk niet per trein bereikbaar doordat ProRail tot maandagochtend 5.00 uur aan het spoor werkt. Er rijden op diverse trajecten van en naar de luchthaven geen treinen.

Het is dit weekeinde tevens één van de drukste dagen voor Schiphol omdat de vakanties voor veel scholen zijn begonnen.

Treinreizigers dienen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur. De werkzaamheden van ProRail hebben ook effect op de A4 die evenwijdig aan het spoor ligt. De rijbanen op de snelweg worden versmald en de maximumsnelheid verlaagd. Hierdoor kan de reis per auto naar Schiphol mogelijk vertraging oplopen.

Voor treinreizigers tussen de luchthaven en de stations Amsterdam Bijlmer ArenA, Duivendrecht en Amsterdam Sloterdijk zet de NS bussen in. De nachttreinen stoppen het hele weekeinde niet op Schiphol, evenmin de Thalys die “een blokje om” rijdt via Haarlem.

ProRail verbetert de spoorverbinding tussen Schiphol en Lelystad. In het tweede weekeinde van september en december ondervinden reizigers opnieuw hinder van spoorwerkzaamheden.

Een woordvoerder van ProRail beschikt over een humoristisch gevoel voor understatement: “De timing is inderdaad niet heel handig voor de reizigers”, aldus de woordvoerder.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.