Versierkunstenaars in Hong Kong, deel 2

08-07-2013 17:00

Mijn eerste avond met de Pick Up Artists (PUA’s) in Hong Kong verliep teleurstellend. Gelukkig zou ik vanavond de crème de la crème van de PUA-gemeenschap ontmoeten, zij lieten me zien waar de Game écht om draait.
We hebben afgesproken in een bar in Central Hong Kong. Op zaterdagavond gaan de PUA’s van Hong Kong samen op stap. Ik herken twee gezichten van de vorige avond, de andere zes mannen zijn nieuw voor me. Geen opvallend knappe jongens, hoewel ze goed gekleed zijn. Als iedereen er is begint het spel.

Eerste catch in de lift

Al in de lift naar de club spreekt de Argentijnse Diego een mooi Aziatisch meisje aan. Hij laat een foto op zijn telefoon zien van een soort inktvlek en vraagt wat ze erin ziet. Het meisje haalt haar schouders op. “Kijk nog eens goed, ik vind het interessant wat jij ervan vindt.” Het meisje kijkt nog eens en zegt: “Ik weet niet, misschien een paard of zo?” Diego grinnikt: “Grappig dat je dat erin ziet, ik zie gewoon een inktvlek. Maar goed, leuk je te ontmoeten, ik ben Diego, misschien zie ik je later vanavond nog.” Hij stapt de lift uit, de club in.

‘We doen alsof we lol hebben’

Eén van de PUA’s, De kleine, onzekere Paul is er net als de avond ervoor ook weer bij. Hij wijst naar Diego: “Je moet op hem letten, hij is de beste van de stad.” Dat laat ik me geen twee keer zeggen, ik loop met hem mee de club in.
Hij zegt tegen me: “Oké, we doen even alsof we enorme lol hebben met elkaar, en na twee minuten spreek ik die twee aan.” Hij lacht en danst, ik doe moet hem mee.

Na twee minuten spreekt hij de twee vrouwen aan. Hij vraagt aan de mooiste waar ze vandaan komt. Hong Kong, natuurlijk. “Waar denk je dat ik vandaan kom?” Vraagt hij, het meisje weet het niet, dus ik probeer haar te helpen: “Waar doet zijn accent je aan denken?” Uiteindelijk raadt ze Zuid-Amerika en is Diego de eerste om haar de hemel in te prijzen. Ze wisselen nummers uit na het gesprek van nog geen twee minuten.

Diego legt aan me uit dat hij liever vrouwen versiert waar je elkaar kan verstaan: “Ik ben een zeer goede danser, dus ik kan het ook wel met harde muziek, maar ik kan meer skill laten zien als de omgeving rustiger is.”

Nadat zijn eerste verovering uit het zicht is verdwenen, zegt Diego zegt tegen mij: “Als k de vrouwen aanspreek, mag ik kiezen voor wie ik ga, jij houdt de ander bezig. En drink je drankje niet zo snel op, dat geeft een slechte indruk.” Daarna loopt hij naar Dave, hij heeft gezien dat Dave te lang treuzelde tijdens zijn approach, hierdoor liep hij zijn kans mis. Dat moet volgende keer beter.

7 telefoonnummers

Diego regelt deze avond 7 telefoonnummers. Hij plant de dates doordeweeks in, altijd volgens hetzelfde systeem: hij spreekt met ze af in de buurt van zijn huis en gaat met ze karaoke-zingen, snookeren of dansen. Op het meest extatische moment van de avond vraagt hij of ze mee naar buiten willen, zodat ze elkaar beter kunnen verstaan. Daarna vraagt hij of ze nog even met hem willen nababbelen in zijn luxe appartement en heeft seks met. Meestal gaan zijn veroveringen daarna weer naar huis, omdat ze in Hong Kong vaak tot op late leeftijd bij hun ouders wonen. Met de mooiste spreekt hij soms nog een keer af, maar niet te vaak. Het moet wel leuk blijven.

De volgende dag lig ik met Diego en de andere PUA’s op het strand. Ze hebben het over triatlons, ook daarin zijn ze bloedfanatiek. Diego laat me een foto zien van één van zijn veroveringen van die avond ervoor, ze zou in de FHM niet misstaan. Hij is de beste in zijn spel, en hij geniet met volle teugen.