TPOok!

 
avatar
   
Humor

Schokkend: Rijks-spatie-Museum-fietspassage des doods ook in weekend geopend

Twibbonmani-festatie voor toekomstig aangereden fietspassage-slachtoffers in voorbereiding

De fietspassage onder het Rijksmuseum in Amsterdam is vanaf komend weekeinde 24 uur per dag geopend voor fietsers. De afgelopen maanden was de tunnel op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 15.00 uur nog gesloten om de bezoekersstromen voor de museumingang in goede banen te leiden, maar deze beperking is volgens stadsdeel Amsterdam Zuid niet langer nodig.

Volgens een woordvoerder van het stadsdeel zijn er geen ongelukken gebeurd met fietsers en voetgangers sinds de onderdoorgang open is. “Het verloopt allemaal prima, dus hebben we besloten de passage alle dagen open te stellen”, zegt de woordvoerder van het stadsdeel.

Bij de ingangen van de tunnel blijven wel verkeersregelaars staan. Die zijn nodig om scooters en bromfietsers te weren. Het onlangs heropende Rijksmuseum rekent op 1,5 tot 2 miljoen bezoekers per jaar. (Anp)

Veel mensen vinden het maar gek en raar dat er over zoiets totaal futiels als een fietspassage onder een Rijks-spatie-museum zoveel ophef wordt gemaakt terwijl de echte problemen huizenhoog staan opgestapeld in Nederland crisisland, laat staan in Amsterdam Wereldstad bestuurlijkfailliethoofdstad.

Maar dat soort mensen begrijpen niet wat het met je kan doen als je, al lopende onder deze prach-ti-ge Cultuurtempel Der Verbeelding, ter waarde van nog geen half miljard euro gemeenschapsgeld en een verbouwing van nog geen 18 jaar, dankzij fietsers meerdere malen opspattend zand in de zoom van je broek krijgt.

Wie nog nooit het hard opgepompte rubber profiel van een Gazelle zonder handremmen tegen zijn kuiten heeft voelen drukken, weet gewoon niet wat écht leed is.

Hele gezinnen in Amsterdam-Zuid zijn imiddels op hartverscheurende wijze uit elkaar gerukt omdat vader voor openstelling van de fietspassage is maar moeder tegen, ondanks haar bakfiets waarin Sterre en Judo via deze Rijks-spatie-Museum-passage veel eerder op hockey kunnen zijn. Maarja, het zit diep he. Dit gaat om principes.

Rijks-spatie-museum-directeur, kunstpaus, verbeeldingschroniqeur, redder der beschaving en zelfgewaand Olympusbewoner Wim Pijbes heeft nog niet gereageerd op het volledige openstellen van ‘zijn’ passage. Mogelijk zint hij op wraakacties, bijvoorbeeld zoals eerder beloofd het ‘niet meer organiseren van manifestaties in de passage’. De horror!

Amsterdam-Zuid huilt en siddert. En fietst zichzelf rechtstreeks de passage-afgrond in.

Dit is waar crisis over gaat mensen. Dit is leed en groot menselijk drama. Klik daarom hier om via uw Twitter-avatar uw medeleven te betuigen. (TPO)

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.