Zomerbloggers: billen!

11-08-2013 17:46

De zomer van 2013 gaat de boeken in als de definitieve terugkeer van de bil. Dit nieuwsfeit is een beetje ondergesneeuwd door andere, urgentere actualiteiten zoals het zoveelste mallotige plan van de VVD, maar ik verwacht eerdaags een offensief aan voorpagina-artikelen. Waarschijnlijk was het u trouwens al lang opgevallen, want u kijkt verder dan uw zon-geblakerde neus lang is. Decolletés zijn uit, tieten oud nieuws; billen maken de dienst uit!

Het bewijs daarvan vindt u aan de andere kant van uw voordeur. Het straatbeeld wordt gedomineerd door hotpants, licht doorschijnend linnenstof en – o, vreugde – afgeknipte spijkerbroekjes. Met van die speels eronderuit bungelende zakjes. Het heeft de vrouwen van ons land behaagd op de meest creatieve wijzen hun zitvlees tot gemeengoed te maken.

De billen, ze zijn overal! Ze zitten, ze lopen, ze hebben de zaak overgenomen en maken van Nederland het geilste stilleven sinds Vermeers meisje met de parel. De zomer van 2013 is óók de zomer van de homo-discussie, van Ebru Umars carrièremove en van de krankzinnige voetbaltransfers, maar wat interesseert u dat nou? De zon schijnt en op straat wemelt het van de deinende derrieres, van de wiegende britsen, van de dansende achterstevens.

Er zijn ferme, afgetrainde billen, vrolijk hupsende welvaartskontjes en – voor de liefhebber – de Hollandse platte pannenkoek. En kijken mag. Dat is ook nieuw. Dus wat zit u daar nou, zich kwaad te maken over zelfstandigenaftrek en de neergang van de euro? Die pislinke reactie op dat zure forum zit morgen ook heus nog wel in uw vingers, en dat toetsenbord loopt niet weg. U kunt de hele winter nog op van der Gijp schelden, de Olympische spelen boycotten of proberen het laatste kutboek van Heleen van Rooijen door te komen.

Sta op! Ga naar buiten! Dan kunt u zelf zien: sinds J-lo’s hoogtijdagen was er nooit meer zo veel sprake van bil! Drink bier, geef uw ogen de kost en zwaai naar de zomer! Die lieve, gulle zomer van 2013, die ons de kont teruggaf.