Dijkgraaf dm’t met…Henk Bres

16-08-2013 09:01

Hij was ADO-hooligan en werd via het VARA-programma Het Lagerhuis beroepshagenees: Henk Bres. Inmiddels is hij de voorman van de millitante tak van de anti-pedoseksuelenbeweging. Met eerst een burgerinitiatief en nu de ‘Aktie Bres’. Waarin hij wereldwijd de strijd aan wil met ‘smeerpijpen’ als Sytze van der V.. Wie is @HenkBres? @jndkgrf DM’t het voor u uit. 

Eerst even over de actualiteit: homo’s in het betaald voetbal. Jij bent coach van het RTL Sterrenvoetbalteam. En?
Klopt. Maar ik heb geen homo’s in het RTL Sterrenvoetbalteam.

Bij Ajax dan?
Daar kijk ik niet naar, uit principe. En het zal me ook aan mijn reet roesten!

Jij hebt lang op de tribune gezeten bij ADO Den Haag. Toen was je ook aardig voor die mannen uit 020? Wat zei je precies?
Dar is te veel om op te noemen. Menzo was een aap, bijvoorbeeld. En we namen condooms mee en zeken ze vol. En onder gezang van ‘Haagse zèk, Haagse zèk’ pleurden wij ze naar die neuzen. Oh ja, ook waren er wel eens sisgeluiden te horen. En ‘Wie niet springt, die is een jood’ zongen we. En ‘Sylvie is de hoer van Amsterdam!’

Wie was de ergste Ajacied?
Ik vond Van Praag en Van Gaal de ergsten… Die mag ik gewoon niet. Nu nog niet, bah!

Waar moeten de mensen jou trouwens van kennen, Henk?
Het Lagerhuis. En ik was coach van een van de sterkste mannen van Nederland, Rens Vrolijk.

In Rotterdam zeggen ze altijd: stuk stront, wie heb jou gescheten? Dus het is niet persoonlijk bedoeld: stuk stront, wie heb jou gescheten?
Mijn ouders zijn helaas allebei te vroeg overleden. Mijn vader heette Willem en mijn moeder Leni. We waren echt een arbeidersgezin. Moeder maakte huizen schoon bij mensen als werkster. Dat heet nu interieurverzorgster, haha. En vader was begeleider bij de PAD, de Post Auto Diensten. En ook portier bij de PTT. Ik was echt een vaders- en moederskindje. Ik mis ze nog steeds.

Grote mond, klein hartje…
Dat zijn jouw woorden hahaha!

Is het trouwens Henk B. of mogen we tegenwoordig Bres zeggen van Vrouwe Justitia?
Gewoon mijn volle naam. Ik heb niks te verbergen!

Je bent begonnen met de Aktie Bres. Niet zo slim.
Ik vind juist van wel. Waarom is dat niet slim dan?

Aktie is met een C, slome.
De een zegt van wel en de ander weer met een ‘k’. Het zal me wederom een worst wezen, want iedereen weet toch wat ik bedoel!

 Maar wat houdt het in?
De actie is eigenlijk uitgelekt en het is eigenlijk een wereldwijde actie waar ik nog niet echt iets over kan vertellen. Eerdaags komt er een persbericht waarin alle duidelijk wordt. Want als je goed leest op de sticker staat er op ‘steun de Aktie Bres’. En niemand weet nog wat die actie inhoudt. Maar daar komt eerdaags duidelijkheid over. Dat gaat echt stof doen opwaaien bij voor- en tegenstanders.

Lekker dan. Daar ben ik dan een vriend voor.
Ja, jij mag het weten, maar we zijn met een interview bezig, snikkel. En dat komt ergens te staan waar iedereen het kan lezen, slimme!

Niemand leest ThePostOnline.
Haha… jij gelooft ook nog in Sinterklaas en de Kerstman zeker?

In 140 tekens. Maak af:  als ik vanavond in Den Haag Sytze van der V. tegenkom, dan…
Zegt mijn verstand: Henk, zeg hem gedag, hij heeft zijn straf er op zitten. Maar tegelijkertijd zegt mijn lijf: pak aan die smeerpijp, want hij leert het toch nooit!

En wint dan je hart of je verstand?
Ik weet zeker dat ik dan naar m’n lijf luister.

Dan moet je de lik in!
Heb ik er graag voor over, geen discussie over mogelijk. Ik vind het zulke smeerpijpen. En hij is al een paar keer veroordeeld als pedoseksueel en hij heeft ook geen medelijden gehad met die jongetjes die hij misbruikt heeft en van wie hij het leven heeft vergald. Ik word weer pissig!

Wat moet de rechter met zo iemand?
Er moeten wetten voor komen. Niemand weet wat je met zo’n teringkneus aan moet. Het is een groot grijs gebied en zelfs burgemeesters weten niet wat ze er mee aan moeten. Dus er moet heel gauw een nieuwe wet komen. Of van mijn part veranderen ze de grondwet zodat ze verplicht kunnen worden om zich chemisch te laten castreren.

Allemaal?
Dan heb ik het over veroordeelde pedoseksuelen. Gewone pedofielen moeten we alleen in de gaten laten houden, op de een of andere manier. Ik blijf er tegen knokken zolang het kan.

Op zich wordt het ook wel weer tijd hè, Henk, de bajes. Wanneer zat je ook alweer voor het laatst in de cel?
Hahahaha… dat is een hele tijd geleden. Ik dacht 1995 maar hang me er niet aan op.

Wat was je meest lucratieve ‘klus’ ooit?
Eigenlijk geen een. Want je bent altijd verliezer. Sommige dingen zijn trouwens nog niet verjaard, dus volgend onderwerp, hahaha.

Sinds wanneer ben je je wilde haren kwijt?
Eigenlijk toch wel toen Het Lagerhuis begon. Want toen gingen mensen mij anders benaderen. Niet meer agressief, bedoel ik. Als ik dan naast een politieauto stond, moest ik mijn raam opendraaien en zei die wout: ‘Je was van de week leuk hoor in Alle dieren tellen mee‘. Dus werd ik eigenlijk ook wat milder.

Zo’n Henk Bres, heeft dat nou ook nog sex?
Soms, niet meer zoveel als toen ik jong was… Maar het blijft gewoon lekkah!

Maar om met Koot en Bie te spreken: wat is nou jouw moyenne, qua kieren? Hoe vaak mag je d’r nog op?
Ik lig het meest onderop… Echt hé, ook met de conditie gaat de leeftijd meespelen.

Je hebt een hartstikke lieve vrouw. Waarop viel Corretje bij jou?
Dat zou je haar moeten vragen. Wacht effe, ik zal het vragen. Ze zegt dat ze dacht dat ik rijk was. En vanwege mijn bos met krullen.

En waarop viel jij bij haar? Of was je gewoon blij dat er eindelijk een vrouw niet hard wegrende?
Hahahaha… Nee hoor, ik vond het gelijk een lieve meid. Ze was aardig en zag er goed uit. Nu nog trouwens. Ik  zou niet buiten haar kunnen schijten.

Bestaan er eigenlijk kleine Bresjes?
Nee geen kleine Bresjes.

Jammer?
Soms wel, soms niet. Het is gewoon zo gegaan, ook door mijn turbulente leven natuurlijk. Dan wou ik wel en Corretje niet en dan andersom.

Wat is de ergste belediging die ze naar jouw kop kunnen gooien?
Ik ben niet gauw te beledigen, maar het ergste zou zijn dat ik een pedoseksueel zou zijn of een Amsterdammer! En dat ze dat dan zouden menen hè…

Ik begreep dat Henk Bres als dagvoorzitter 2655 euro kost. Exclusief BTW. Hoe doe je dat?
Dat kan ik beter aan jou vragen want ik denk dat jij de kroon spant als grootverdiener. Maar ik heb gewoon af en toe een mazzeltje.

Je schijnt ook eetbaar te zijn. Wat zit er precies op een Broodje Bres en wat kost zulks?
Kipfilet, gemarineerd met een ei, hete saus, mayonaise, groen-gele paprika en verschillende kruiden. Kost 3,50 euro, maar daar verdien ik niks aan. Het is gewoon de eer van een eigen brautjuh!

Nog even. Echt geen enkel mededogen met pedo’s? Dat je denkt: ze kunnen er ook niks aan doen…
Nee echt niet want ze kunnen er wel wat aan doen omdat het een ziekte is. Als je een gezwel hebt, ga je ook naar de dokter om het te laten weghalen. Dus: chemische castratie, begeleiding. Als ik morgen opeens gevoelens zou krijgen als ik met een kind op schoot zou zitten, ga ik onmiddellijk naar de dokter voor een pilletje om die gevoelens niet meer te hebben. Nogmaals geen discussie met mij over mogelijk, no mercy met die smeerpijpen!

Tenslotte: @jndkgrf?
Wereldvent!