TPOok!

 
avatar
   
Humor

AT5 tegen ‘Feyenoord-kakkerlakken’: ‘Sla gewoon terug!’

Amsterdamse tv-zender ziet geen kwaad in 'kakkerlakken' reportage

AT-5 hoofdredacteur Bart Barnas snapt niet waarom er ophef is ontstaan over een reportage waarin twee Ajax-fans een ‘kakkerlak’ op straat laten doodrijden. Een ‘kakkerlak’ is de bijnaam voor een Feyenoord-aanhanger. ‘Dat is toch voetbalhumor? Ik hoop dat Feyenoord terugslaat met dezelfde middelen.’

Op twitter, die dorpspomp voor de verongelijkte mensch, werd schande gesproken over de reportage. ‘Kale & Kokki’ maken dagelijks Ajax-reportages op de stadszender en tonen zich daar meestal van hun meest volkse en onbehouwen kant. Vanmiddag, ten tijde van de wedstrijd Ajax-Feyenoord, toonde AT5 een reportage waarin de twee gezellige dikkerds kakkerlakken kochten om te kijken hoe je deze kan ‘bestrijden.’

Jodenjacht

De beestjes werden onder meer vergeleken met Feyenoord-trainer Ronald Koeman (‘beesies met een raar lomp lijf’) en de straat opgejaagd. Een van de beesten werd geplet door een aanstormende auto. ‘Kunnen we die nog ruilen?’, grinnikte het duo. De overlevende kakkerlakken werden vervolgens bij station Duivendrecht op ‘de trein gezet’ naar Rotterdam.

Bart Barnas heeft de reportage goedgekeurd, omdat hij geen zin had om de vrijheid van de makers aan te tasten. ‘Als dit al niet meer kan, dan zijn we wel ver afgedreven’, zegt hij tegen ThePostOnline. ‘Of ik nog represailles verwacht? Ik ga ervan uit dat een reactie op dezelfde wijze wordt uitgevoerd en dat het bij humor blijft.’

De bijnamen van Ajax-fans is ‘superjoden.’ Creatieve (en minder creatieve geesten) kunnen daar vast iets mee op een manier dat iedereen weer heel boos wordt. Eerder werd Ajax-speler Jan Vertonghen erop aangesproken dat hij Feyenoordspelers ‘kutkakkerlakken’ noemde. Lex Immers, vanmiddag een van de spelers van Feyenoord, kreeg een keer een reprimande, nadat hij iets te enthousiast ‘We gaan op Jodenjacht’ zong, rondom een wedstrijd tegen Ajax. Hij was toen speler van ADO.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.