BITS: Mega Man op Kickstarter, Xbox One op 22 november (niet) verkrijgbaar

06-09-2013 15:22

We moeten nog tot ergens in 2014 wachten totdat de ‘Xbox One’ in Nederland verschijnt, maar alle landen die er toe doen kunnen vanaf 22 november los. Het streamen van Playstation-games in Europa is voorlopig nog niet aan de orde. Spelcomputermakers lijken echt van Europa te houden… Gelukkig is Nintendo er nog met een sterk staaltje comedy om ons op te vrolijken!

The Mighty No. 9 op Kickstarter

MIGHTY92

Keiji Inafune is de bedenker van Mega Man (ook wel bekend als Rock Man). Hij verliet ontwikkelaar ‘Capcom’ een paar jaar geleden, de rechten op Mega Man liet hij achter en Capcom lijkt vooralsnog niet veel zin te hebben om een nieuw deel in de serie te maken. ‘Nou, dan doe ik het zelf wel!’, dacht Inafune. Hij begon een ‘Kickstarter’-project voor een nieuwe Mega Man, die vanwege het merkenrecht géén Mega Man mag heten.

We zien een blauwe hoofdpersoon die een halve robot is, wapens die je van eindbazen af kunt pakken, een rode robothond… Kenners hebben aan halve screenshot genoeg: dit is gewoon Mega Man, daar bestaat geen enkele twijfel over. In eerste instantie is het spel bedoeld voor de pc (via een downloadcode), maar als de ‘stretch goal’ van 2,5 miljoen dollar wordt gehaald verschijnt The Mighty No. 9 ook op spelcomputers.

Xbox One verschijnt op 22 november

Deze week werd bekend dat de ‘Xbox One’ op 22 november van dit jaar verschijnt in Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Ierland, Italië, Mexico, Nieuw-Zeeland Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten. In Nederland en België verschijnt de spelcomputer in de loop van 2014, een precieze datum is nog niet bekendgemaakt. Wél werd bekend dat Microsoft op het laatste moment nog heeft besloten om een iets snellere processor in de Xbox One te stoppen. Sony’s ‘Playstation 4’ verschijnt op 15 november in Noord-Amerika en op 29 november in Europa. Beide spelcomputers zijn dus nog nét op tijd voor de feestdagen in de Verenigde Staten.

XboxD_Logo_Consle_Sensr_controller_F_GreenBG_RGB_2013

We hebben wat vragen binnengekregen van Xbox-fans of het verstandig is om een Xbox One uit (bijvoorbeeld) Duitsland te importeren. We verwachten eerlijk gezegd niet dat de voorraad zó groot is dat je er gemakkelijk eentje in de winkel kunt kopen. Daarnaast wordt de Xbox One bij de launch officieel niet ondersteund in Nederland, wat problemen op kan leveren als hij kapot gaat. Om spelletjes of andere dingen aan te schaffen op Xbox Live heb je een puntenkaart nodig (die worden nog niet in Nederland verkocht, hetzelfde geldt voor een ‘Gold’-abonnement; die moet je dus meteen in het buitenland aanschaffen). Als je een creditcard hebt waar een (bijvoorbeeld) Duits of Frans adres op staat kun je met de creditcard afrekenen, maar weinig mensen zullen over zoiets beschikken.

Eenmaal in Nederland werkt de Xbox One overigens wél: je kunt gewoon (online) gamen. Zodra de computer officieel in Nederland verschijnt, kun je je account veranderen in een Nederlands account. Het kán dus allemaal wel, maar het is niet eenvoudig!

PS4-‘streamservice’ in de ijskast

Één van de interessantste mogelijkheden van de Playstation 4 is dat er in de toekomst spellen gestreamd kunnen worden. Dankzij de aankoop van het streamingbedrijfje ‘Gaikai’ zou je in principe alle Playstation-games ooit(!) via het Internet kunnen spelen. Deze week maakte Sony bekend dat er nog geen plannen zijn om deze functie in Europa beschikbaar te maken, omdat de breedbandsnelheid niet hoog genoeg is. In de VS moet de service in de loop van 2014 uitkomen.
PS4
Het klinkt wel enigszins vreemd, want zó snel is het Internet in de Verenigde Staten doorgaans ook niet. We proberen op het moment van schrijven navraag te doen bij Sony. Het zal toch niet zo zijn dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten onze ‘moves’ in Crash Bandicoot doorlichten!?

Pokémon Direct

Pokémon, de serie over kleine monstertjes die met elkaar op de vuist gaan tot ze ‘evolueren’, maakt al jarenlang – met groot succes – een travestie van Darwins evolutietheorie. Op 12 oktober verschijnen er nieuwe delen in de serie, reden voor Nintendo om een speciale ‘Nintendo Direct’-persconferentie uit te zenden.

Tijdens de show werden er nog wat interessante features uit de doeken gedaan. Je kunt de Pokémon opslaan op het Internet, en wezens uit Pokémon: Black & White (2) verplaatsen naar de nieuwe X &Y, de aanschaf van deze features kost wel wat geld. Je wezens kunnen onder bepaalde omstandigheden ‘mega-evolueren’ (mocht je een geluid horen, dan is het de krijsende eeuwige ziel van Charles Darwin). De video zit trouwens vol werkelijk ge-ni-a-le comedy! Bedoeld, onbedoeld; het maakt ons niets uit! De deelnemers lijken zich er terdege van bewust te zijn dat ze welbeschouwd een hoop onzin uitkramen!

 

POKEMON2 pokemon3 POKEMON4 POKEMON Pokemon5 POKEMON7 POKEMON8

 

Zo, dat was het weer voor deze week! Wij zetten dit filmpje het hele weekend op ‘repeat!’ Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.