Niemand weet wie Georgie precies is

06-09-2013 17:34

Hij zou een gigolo zijn, vroeger een vrouw met de langste benen van Amsterdam, hij zou meerdere paspoorten hebben en enkel betalen met 5 centen. Niemand weet wie Georgie precies is, wat hij doet en waarom hij het doet. Wat wel zeker is, is dat hij aankomende zaterdag zijn eerste festival organiseert: Georgie’s Wunder Garten.

Drie podia die onder andere gesierd zullen worden door deephouse dj’s als Dale HowardKruse-Nuernberg en Nhan Solo, rare tenten, gekke kraampjes, reusachtige lampenkappen en een speurtocht die – zonder belerend vingertje – drugsvoorlichting geeft en je een exclusief ticket naar een geheim podium biedt. “Het concept van Georgie’s is vrij, alles moet kunnen”, vertellen organisators Mick Dijksta en Pieter Strijbosch.

Familie

Mick: “Het idee is dat we een soort Georgiefamilie creëren. Vandaar ook dat we budgetten beschikbaar hebben gesteld voor allerlei ideeën van buitenaf. Als je iets wilde bijdragen aan het festival, dan kon dat. Er zijn veel reacties op gekomen, mensen raken echt betrokken bij het feest, dat is wat we willen, zo kan je je onderscheiden.”

Ook de aankleding is volgens de heren van belang. “Neem bijvoorbeeld de tenten. Die zijn op ieder festival hetzelfde. Wij hebben er bewust voor gekozen om verschillende soorten tenten neer te zetten, dingen zelf te bouwen en op zo’n manier een eigen sfeer te creëren”, zegt Pieter. “We hebben ook ander soort eten en drinken. Geen Fanta en Sprite, maar rabarbersap. Niet de typische Feboburger maar steenoven pizza en lekkere biefstuk”, vult Mick aan.

Berlijn als voorbeeld

Berlijn is hun grote inspiratiebron. “Daar zijn ze op het gebied van feestjes al zo veel verder”, zegt Pieter, “De aankleding, de vrijheid, de mensen, alles kan, dat maakt de sfeer zo anders.” Feesten, eten en vermaken. Dat is het credo. “Ook als je niet van deephouse houdt, is er genoeg om je de hele dag zoet te houden.”

Een impressie van de opbouw van het terrein:
IMG_3297

IMG_3298 IMG_3302 IMG_3315 IMG_3317 IMG_3319 IMG_3320 IMG_3321 IMG_3322 IMG_3323