TPOok!

 
avatar
   
Humor

Bizarre zelfmoordpoging van vrouw schokt India

en 9 andere zaken op woensdagochtend

Wat gebeurde er de aflopen uren op de digitale snelweg? ThePostOnline racede rond en verzamelde de tien topics waarover u bij de koffieautomaat kunt napraten.

Mike van der Hoorn en de val van Balotelli

Veroorzaakte Mike van der Hoorn, de schlemielige verdediger van Ajax, een penalty of liet AC Milan boefje Mario Balotelli zich subtiel vallen met de flair van een judokampioen? We weten het niet. De moord op Kennedy probeerden we te reconstrueren aan de hand van de Zapruder-tape. Daar kwamen we niet uit. Ook deze overtreding was bij een frame tot frame nabeschouwing niet eenduidig te verklaren. AC Milan speler Nigel de Jong kon het niks schelen. Hij liep met een punt op zak weg bij Ajax, de stad waar zijn voetballeven begon.

Wie heeft staatsschuld in bezit? Oeps. We weten het niet

Datajournalistiek bij De Correspondent. Wie bezit de Nederlandse staatsschuld? We weten het niet. Is dat erg? Ja, vindt de dataonderzoeker. ‘Zolang het economisch rustig blijft, is er niks aan de hand. Maar als het gaat stormen kan het gebrek aan kennis ons nog wel eens duur komen te staan.’ Nederland zou wel eens in handen kunnen vallen van Chinese geldopkoophaaien en dat zijn niet de makkelijkste jongens.

Azië groeit met 6%

En dat vinden ze in Azië een mager percentage!

Pixel belangrijk voor een telefoonkoper

Het allerbelangrijkste voor een telefoon is dat de batterij niet leeg raakt, zou je denken. Maar dat is slecht één element. Pixelgrootte vormt een van de belangrijkste aankoopimpulsen voor een nieuwe mobiel.

Tiel is financieel rampzaliger dan Californië

Flipje kan de uitkeringen niet meer betalen. Het lijkt wel Californië daar op de Betuwe.

Religieus feminisme in Israël

Vorige week probeerde SGP-lid Esther Grisnich op de gemeenteraadslijst te komen van de SGP in de Haarlemmermeer. Het lukte de staatkundig gereformeerde dame niet. In Israël heb je Sharon Mayevsky. Ze is orthodox-joods en strijdt voor vrouwenrechten binnen haar geloofsgemeenschap.

Creditcard wet voorkomt leenwoede

Geld lenen kost geld. Dat weten we. Soms is het beter om mensen dat dus beter uit te leggen. Een in 2009 ingevoerde Amerikaanse wet die transparantie eist over kredietkaartkosten heeft het gebruik van creditcards zwaar verminderd.

 ‘Geen accijnsverhoging automobilist’

Als de heilige koe toetert moet je luisteren als politicus. De ANWB stuurt een brandbrief aan staatssecretaris Weekers over verhoging van de accijnzen. Niet doen, waarschuwt het verbond. Zal dus ook wel niet gebeuren.

Berlusconi wil val van kabinet

Maar zijn eigen senatoren luisteren niet meer naar de oude baas.

Mislukte zelfmoordpoging hit op You-tube

Is dit een schokkend filmpje over een Indiase vrouw die zich van het leven wil beroven door voor de trein te springen, of een bizarre viral? Het is niet duidelijk. al meer dan 1 miljoen mensen keken naar de vrouw die haar sprong op wonderbaarlijke wijze overleefde.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.