Staphorst gaat twee keer zo vaak vreemd als Amsterdam

06-11-2013 15:16

Per hoofd van de bevolking gaat SGP-bastion Staphorst twee keer zo vaak vreemd als de inwoners van Amsterdam. Dat blijkt uit cijfers van vreemdgangers-datingwebsite Ashley Madison.com. In de hoofdstad is 1,2 procent lid van de website terwijl in het zwaar christelijke Staphorst maar liefst 2,6 procent van de totale bevolking op zoek is naar een affaire.

‘Vreemdgaan is van alle levensbeschouwingen’

Met een overdonderende meerderheid van 50 procent SGP/CU stemmers, mag Staphorst best een christelijk bastion heten. Toch is juist in deze plaats een opvallend hoog percentage van de totale bevolking geregistreerd lid van AshleyMadison.com. Waarom het aantal leden in Staphorst zo hoog is, stelt de website voor vreemdgangers voor een raadsel. “Misschien is het de druk die het geloof op de inwoners legt,” vermoedt woordvoerder Marco Barneveld. “Het kan ook zijn dat ze nu juist een mogelijkheid hebben gevonden om echt discreet vreemd te gaan. Vreemdgaan is van alle tijden, maar ook van alle levensbeschouwingen blijkt uit deze cijfers.”

SGP en vreemdgaan

Slim onderzoek van de vreemdgangers-site. Eerder dit jaar wist concurrent Second Love al de aandacht op zich te vestigen. Dat is niet helemaal waar; de SGP deed dat. De mannenbroeders stelden de website aan de orde in Kamervragen en zelfs tijdens Prinsjesdag kwam de site aan de orde.

Troonrede 2013; SGP vraagt aandacht voor Second Love

SGP laat ferm NEEN horen tegen vreemdgaan