20-jarige streamt eigen zelfmoordpoging via 4chan

02-12-2013 16:41

Een 20-jarige man heeft afgelopen zaterdag live zijn zelfmoordpoging vertoond via een stream op het beruchte internetforum 4chan. Zeker 200 kijkers zagen hoe hij pillen slikte en zijn slaapkamer in de fik zette. Veel mensen moedigden de man aan om zich daadwerkelijk van het leven beroven. Dit meldt de Independent.

De man, die zich voordeed als ‘Steven’, liet op 4chan weten een ervaren gebruiker te zijn en zijn eigen dood met de forumgenoten te willen delen.

Nadat iemand een internetlivestream voor hem had opgezet liet ‘Steven’ aan 200 kijkers zien hoe hij pillen slikte, zijn slaapkamer in brand stak en onder de dekens ging liggen.

Uiteindelijk vulde de kamer zich met rook waardoor niet zichtbaar was of de man het overleefde. Wel was zichtbaar dat de brandweer de kamer binnenkwam en iemand uit de brandende kamer haalde.

De kijkers van de stream moedigden ‘Steven’ aan om vooral door te zetten met zijn zelfmoord en klaagden dat ze te weinig zagen door de rook.

Het is onbekend of de man inderdaad om het leven is gekomen omdat niemand weet waar het drama zich voltrok en wat de echte naam van het slachtoffer was.