Onderdoorfietshatende ‘Nederlander van het jaar’ fietst nu zelf onderdoor

12-12-2013 11:22

Directeur van het Rijks-spatie-Museum Wim Pijbes (bij vrijwel niemand bekend maar volgens Elsevier toch ‘Nederlander van het jaar’) werd in kleine kring vooral bekend door zijn arrogante verzet tegen de onderdoorgang onder zijn Tempel der Verbeelding. Maar woensdagavond gaf hij in DWDD toe dat hij nu zelf ook onder zijn bijna half miljard kostende tempel doorfietst. Dit meldt AT5.

Volgens Pijbes zelf heeft hij zich helemaal nooit verzet tegen de onderdoorgang an sich maar tegen de ‘kleur van het fietspad’.

Die kleur is nu kennelijk ineens zwaar okee, dus zelf vindt deze Nederlander van het jaar fietsen over die prima kleuren een waar genot.

Best vreemd voor iemand die destijds nog dreigde ‘geen tentoonstellingen meer te organiseren in de onderdoorgang als mensen er mogen fietsen’ (lol).

Maar hee, wie Nederlander van het jaar wordt als dank voor het beheren van een gesubsidieerd maar tien jaar te laat opgeleverd kunstpaleisje van nog geen half miljard waar vooral de hoofdstedelijke snobs blij mee zijn kan gerust een potje breken bij diezelfde hoofdstedelijke snobs in medialand.

Ons rest slechts de vraag: zal het Elsevier volgend jaar lukken een nóg onzinniger Nederlander van het jaar te kiezen te ja of te nee? En kunnen ze in 2014 nóg infantieler uit de hoek komen als noodlijdende conservatieve folder?

Spannend, spannend, spannend…