8 vooroordelen die je als student moet bevestigen

13-12-2013 12:32

Eénpansmaaltijden

Als student kook je niet, je eet: Pizza. Afhaalshit. Kapsalon. Shoarma. Bij je ouders. Brood. Trogvoeder bij de mensa.

En als je wél kookt, dan kook je éénpansgerechten. Benodigdheden: hapjespan/wok.

Extra leuk is het als je chili con garne maakt (number one studenteneenpasmaaltijd) en daarvoor met je hele huis boodschappen gaat doen en derhalve de Albert Heijn zoveel mogelijk blokkeert voor mensen die wél werk hebben.

Koop vooral veel Euroshopper (je bent student), geen toetje maar dessert, en als je prei in de chili flikkert (zeer aan te raden want ijzerrijk) zorg er dan voor dat het groene gedeelte heel authentiek uit je Kipling-rugtas steekt als je de supermarkt verlaat (dus niet omgekeerd het witte gedeelte laten uitsteken, dat is voor scholieren).

Denk er om: hoe meer je maakt, hoe langer je er mee kunt doen. In een beetje koelkast kun je restjes chili zeker zes weken bewaren, zeven als je al langer student bent en voldoende weerstand hebt opgebouwd. Als Rob Geus aanbelt: niet open doen! Die wordt niet vrolijk van zes weken oud voedsel dat ongecodeerd wordt bewaard in een koelkast met vuile rubbertjes.

Lid worden

Negeer al die nihilisten, knorren, struiken, pluizen, arbeiders, scholieren en provincialen die zich zo hard afzetten tegen studentenverenigingen. Lid worden is leuk. Lid zijn is mooi. Een lid is GOED (‘VO!).

Bij voorkeur word je lid van een corps (let wel: steden als Tilburg, Eindhoven, Maastricht en Nijmegen hebben geen corps al zeggen ze altijd van wel), maar de KMT (dus niet: ‘ontgroening’) is sinds de televisieserie Feuten een flinke afschrikker geworden.

Er zijn gelukkig zat andere verenigingen. Maar, niet álle verenigingen doen hetzelfde als lid zijn. SSR’en, Navigatoren, Catena’s, Unitas’en en andere macrameeclubs die nog geen traditie kennen en zich onder de vinex van verenigingen mogen scharen zijn voor abonnee’s, niet voor leden.

Helemaal nergens lid worden kan ook maar dan moet je wel psychologie of pedagogiek gaan studeren in een provincieplek. Waarschuwing: ‘Onafhankelijke disputen’ bestaan niet en zijn voor wannabe’s.

Brakke fiets

Je moet naar de uni. Dat kan met de bus maar je bent geen ov-knor dus ga je met de fiets. Die fiets ziet er als volgt uit: minstens één spatbord mist, verlichting werkt niet, gedeelte van de fiets wordt bij elkaar gehouden met postelastieken, je hebt geen bagagedrager want nooit bagage en de fiets is met een verfspuitbus in diverse fluoriserende kleuren gespoten.

De fiets in kwestie heb je voor tien euro op straat gekocht bij een junk (ze vragen altijd eerst netjes of je een fiets wilt kopen, dus dan mag het) en het slot is per definitie zes keer duurder dan de fiets zelf.

Waak voor fietsen met mandjes, bloemetjes, bakken, versnellingen of fietsen in hippe vormen. Dat zijn fietsen voor burgers andere types met snorren en verzakkingen in het lichaam.

Links zijn

‘Wie jong is en niet links stemt heeft geen hart, wie oud is en niet rechts stemt heeft geen verstand.’ Ofzoiets was die ene quote van Winston Churchill. Dat staat natuurlijk nog steeds. Als je student bent, ben je links. Punt.

Je houdt dus van goede doelen, gaat regelmatig demonstreren (meestal voor je eigen financiële zaak maar toch), je pleegt een vorm van verzet en haat kapitalisme enzo. Let er wel op dat je zoiets maximaal zes, zeven jaar kan volhouden, dan moet je echt belasting gaan betalen en zit er weinig anders op dan rechts zijn.

Studenten die al rechts zijn moet je wantrouwen (meestal hebben ze Facebook-pagina’s waar je linkse indoctrinatie kunt melden of zitten ze bij de JOVD), afgestudeerden die nog links zijn weten niet beter en zijn zielig. Omhels ze en knuffel ze, alle steun is voor deze mislukten welkom.

One night stands

Studeren is zuipen en neuken. In die volgorde. Dat is totaal wat anders dan “een relatie hebben”. Relaties zijn leuk voor op de lits-jumeaux met liefdesbrug in Heerhugowaard.

Als je studeert gebruik je elkaar voor seks, maximaal één nacht, daarna zoek je weer een ander gebruiksvoorwerp.

Voor mannen: het beste ga je in Utrecht studeren. Voor vrouwen: het beste ga je in Enschede Eindhoven Delft studeren.

One night stands gaan het makkelijkst als je ergens lid bent maar het kan ook best zonder, zolang je er maar genoeg bij zuipt.

Let er op dat uiterlijk ondergeschikt is aan codes en mores. De juiste haarstyle, lifestyle en kleding zijn een pré.

Heb je een vriendje of vriendinnetje thuis, omdat je al bij elkaar bent sinds de havo of het VWO? Dumpen! Studeren en een relatie in de provincie onderhouden werkt niet. Teveel verleidingen, te veel groen gras bij teveel buren.

Studenten die al samenwonen moet je in het gezicht uitlachen. Hard. Met veel speeksel. Elke dag weer.

Zuipen

Studeren is zuipen en neuken zeiden we dus al. Neuken hebben we gehad, nu het zuipen.

Je drinkt bier als je man bent en witte wijn als je vrouw bent. Hier mag je niet vanaf wijken want je bent student. Accepteer het. Studentes die bier drinken krijgen te snel een dikke reet en houden ook van voetbal, studenten die witte wijn drinken heten meestal Albert, Onno of Gordon en doen Media en Entertainmentmanagement op InHolland.

Als je lid bent gaat zuipen sowieso vanzelf. Let er op dat verslaving serieus op de loer ligt en de lever na een aantal jaar op standje cirrose slaat. Dus na afstuderen ga je netjes aan de spa rood en cola light, je moet zaken niet overdrijven.

Boosaardige missers om te drinken: mixdrankjes (voor scholieren), sherry (voor oude wijven), alcoholvrij (kan écht niet!), rode wijn (voor snobs).

In het weekend naar huis met je wasgoed

Jup, pappa en mamma zorgen goed voor je. Daarom ga je elk weekend naar huis. Gezond eten, uitslapen en…de was. Want er is niks zo moeilijk als zelf je was doen. Straks gooi je de kleuren bij de witte was en was je te heet. Nee, laat dat maar aan mamma over!

Gewoon elke vrijdag je Lowe-rugzak (die waarmee je jezelf hebt ontdekt in Australië na je zes-vwo-examen) volduwen met remspoorondergoed en verschaalde tshirts en maandag alles gestreken en wel weer op je kamertje dumpen.

Vergeet paps niet om wat extra cash te vragen, als dank voor het aanhoren van zijn studentenverhalen (‘wij hebben bij de weerbaarheid nog op Duitsers geschoten jongen’).

Maar je kunt natuurlijk ook zelf met je huis een wasmachine huren en gewoon op die knop drukken…toch? Ohnee, wacht.

Nieuws = internet

Studenten die papieren kranten lezen, dat zijn geen studenten maar patiënten. Studenten lezen namelijk alles op internet.

Op internet is ten eerste alles wat staat geschreven waar en ten tweede heb je er nooit meer dan drie seconden concentratie voor nodig. Voor de rest is internet vooral Facebook want leuke foto’s uitwisselen die je stiekem hebt gemaakt en ideaal trollen voor tijdens het soggen.

Internet is sowieso de shizzle als student wegens overal zo goed als gratis te verkrijgen en dat voor eeuwig tegen de prijs waarvoor je op papier 24 uur oud nieuws krijgt dat 12 uur goed blijft en ook nog afgeeft. Dagelijkse bindende kliktip: tpocampus.nl.