BITS – Download gratis Fallout! Street Fighter-prenten! AIVD en NSA kijken met u mee!

13-12-2013 16:04

Als je vlug bent kun je nog snel wat klassieke RPG’s gratis downloaden! Niet gratis – maar wel tof – is de collectie Street Fighter-artwork van Cook & Becker. Niet tof, maar gelukkig wel gratis is het feit dat veiligheidsdiensten op behoorlijk grote schaal spelers van World of Warcraft hebben bespioneerd. Dit en meer lees je in het Bits-gamenieuwsweekoverzicht!

Fallout 1, 2 en Tactics gratis op gog.com

De klassieke Fallout-games zijn ware klassiekers in het ‘Role-Playing Game’-genre. Tegenwoordig liggen de rechten voor dit merk bij ‘Zenimax’ (Bethesda), maar de oorspronkelijke games werden door ‘Interplay’ uitgegeven. De rechten op de oude games verhuizen op 1 januari óók naar Zenimax, dus besluit de website Good Old Games om Fallout 1, 2 en (hun stiefbroertje) Fallout: Tactics gratis weg te geven, nu ze de spellen nog mogen verkopen! Profiteer ervan! Je moet er wel snel bij zijn: de actie loopt tot en met zaterdag, en wel tot twee uur ’s middags.

Naar de hedendaagse standaard zijn de games wel érg moeilijk, wat wel zo logisch is voor een spel dat zich afspeelt in een post-apocalyptische setting. Lees de handleiding even voor je begint, anders heb je de kans dat het spelen van deze games een wat frustrerende ervaring wordt.

Next-gen!? Niet nodig als je deze klassieke games gratis binnen kunt hengelen!

*Update* Is het gelukt met downloaden? De actie is zojuist beëindigd, hopelijk was je er op tijd bij!

Gave Streetfighter-art bij C&B

street2
De Nederlandse digitale kunsthandelaar Cook & Becker heeft interessant nieuw werk binnengekregen van de Street Fighter-spellenserie. Conceptschetsen, grote afbeeldingen uit handleidingen, enz. Je kunt de (gelimiteerde en gesigneerde) werken hier bekijken en eventueel reserveren (het artwork wordt eind januari geleverd), op de site van C&B.
STREET

Succesvolle launches voor Playstation 4 en Xbox One

PS4
De Playstation 4 is momenteel de ‘bestverkochte spelcomputer’ ooit (ten tijde van de launch) in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In november werden er wereldwijd 2,1 miljoen PS4’s verkocht. De Xbox One kwam iets later uit dan de PS4 en liep zo wat achterstand op. Volgens Microsoft verkoopt de Xbox One wel snéller dan de concurrentie, dus zowel Sony als Microsoft kunnen de overwinning claimen (en doen dit natuurlijk ook). In Nederland is de Playstation 4 slechts mondjesmaat verkrijgbaar; als je de spelcomputer niet gereserveerd hebt kan het weken (of wellicht maanden) duren voor je ‘m in het wild tegenkomt.

XboxD_Logo_Consle_Sensr_controller_F_GreenBG_RGB_2013
Deze week ontstond het hardnekkige gerucht dat de Xbox One pas in het najaar van 2014 in (o.a.) Nederland te koop is. De spelcomputer schijnt in Duitsland en Frankrijk behoorlijk goed verkrijgbaar te zijn, importeren lijkt dus aardig aantrekkelijk te worden. Microsoft wenste niet in te gaan op vragen over de introductie van de Xbox One en reageerde met het volgende obligate statement:

“Op 22 november hebben we de Xbox One gelanceerd in 13 landen, en onze focus ligt op het uitbrengen van de Xbox One in meer landen volgend jaar.”

Kijk, dat is pas info waar je iets mee kunt!

NSA in World of Warcraft, Xbox Live

AIVD
Langzamerhand wordt steeds meer duidelijk hoe bont de National Security Agency het heeft gemaakt met betrekking tot online dataverkeer. Volgens de New York Times heeft de veiligheidsdienst uitvoerig mensen gevolgd in World of Warcraft en op ‘Xbox Live’. Het doel was om op het spoor te komen van ‘terroristische activiteiten’, waarvan de veiligheidsdienst dacht dat ze in online spelwerelden bekokstoofd werden.

Blizzard en Microsoft zeggen zelf niets af te weten van de spionageactiviteiten. ‘Linden’, het bedrijf achter Second Life heeft volgens de krant wél een presentatie gegeven bij de NSA op kantoor, waar het bedrijf liet weten dat ‘de virtuele werelden de overheid de kans geven om het gedrag van buitenlanders te bestuderen zonder de VS te verlaten’. Top, ‘Linden’!

De Nederlandse AIVD maakte deze week ook bekend dat ze rondgekeken hebben in Second Life. De tactiek van de NSA zou geïnspireerd zijn door de ‘Nederlandse aanpak’.

Alwéér een reden om jezelf geen ‘gamer’ te noemen

MEGA2
Het team achter de Mega Man-reboot The Mighty Number 9 maakte deze week bekend dat het een nieuwe ‘community manager’ aangenomen heeft. Het gaat om ene Dina Abou Karam, die bij wijze van introductie een tekening van Mega Man als vrouw liet zien! ‘Godverdorie! Het is Mega MAN en niet Mega VROUW!’, zo luidde de reactie van de ‘community’. En wat bleek: Dina had in het verleden wel eens een linkje getwitterd naar de filmpjes van Anita Sarkeesian, die een wat feministische inslag hebben. Misschien keek Dina op haar profielfoto ook wel heel erg op een Amstelveens-joodse manier, maar dit kunnen we niet bevestigen.

MEGA

1+1=2, dus de community trok de conclusie dat de ‘feministische wereldsamenzwering heeft besloten om Mega Man van binnenuit te vernietigen’. Het is niet in de laatste plaats door dit soort hersendode figuren dat het stempel ‘gamer’ wat ons betreft zijn langste tijd gehad heeft.

Poll

[polldaddy poll=”7643700″]

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook! Als je onze recensie van Shadow Warrior (leuke game!) nog niet gelezen hebt, kun je hier in de herkansing!