De videohits van 2013: borsten, Ajax & PVV-ers

30-12-2013 10:05

Hier is het video-jaaroverzicht van ThePostOnline. Met alle gênante momenten, de meest bekeken video’s en vooral de vraag: waarom hupten er zoveel mensen (bijna) naakt voor onze camera’s langs.

Meest bekeken video’s: seks, geweld, Islam, Sabia & Sylvie

Wat was er populair in 2013? Op één staat het item over een paar ME’ers die inrammen op Steauefans  op De Dam, op twee een video met de kop ‘Liefde, Seks en Islam’ en de bronzen plek wordt bezet door een item dat als volgt werd aangekondigd: ‘450 naakte mensen rennen voor vrijheid’. Dit videootje werd in kijkdichtheid in de nek gehijgd door een paar vage beelden van Sabia en Rafael in een Hamburgse lift en Ali B. die iets nietszeggend uitkraamt over het niet-hebben van seks met Sylvie. Tja, sorry hoor: ú heeft er massaal naar gekeken!

Leukste beledigingen

Victor Reinier noemde BNN’s Tim Hoffman ‘een strontvlieg’, nadat hij ‘Vledder’ vroeg of hij ooit met zijn eigen moeder had willen neuken, Johan Derksen haalde nog een keer uit naar de in zijn ogen humorloze Peter R. De Vries toen hem de Herman Brood Award werd uitgereikt, en voor de rest hadden we de rubriek Blackbox waarin de redactie zich lekker afreageerde. Kijk nog eens naar onze eigen Marieke die boos is op PSV-trainer Philip Cocu.

Mensen met een mening

Over de Zwarte Piet discussie had iedereen een mening. Wij spraken als enige medium Youp van ‘t Hek over de kwestie. Hij had een advies aan de excuus makende Daphne Bunskoek. Die zei iets over Piet en Slavernij en schrok van zichzelf. ‘Nooit excuus maken’, adviseerde Youp.

De man met de meest afwijkende mening was ongetwijfeld Joop van Ooijen. Deze Christus-verliefde ondernemer wil met een Jezus Red! partij de politiek in. Wij gingen met hem mee op campagne. Opvallend was dat zijn zoon bijna gelijktijdig werd opgepakt bij de uitwedstrijd van Ajax tegen Celtic in Glasgow. De zoon van de liefde prekende Jezus-aanbidder bleek een notoire hooligan te zijn. Van de heenwedstrijd hadden we wij ook vrolijke knokbeelden trouwens.

Borsten, omdat het moet

Functioneel naakt. Heel belangrijk! Heleen van Royen pakte borsten vast om iets uit te leggen, we zagen memmen die zich inzetten voor mensenrechten en ook nog naakt hoppende dames op een strand. Wat die vrouwen precies voor engagement preekten is ons nog steeds niet helemaal duidelijk. En déze studentes hadden ook borsten, maar weer wel verpakt in bikini’s. Ook zij deden iets waarvan we de bedoeling nog steeds doorgronden. Of was het een ‘bizarre ontgroening?’

Feestvideo’s

Robin Thicke is die zelfingenomen zanger van Blurred Lines. We mochten hem op het podium even filmen tijdens de after-party van de EMA MTV Awards waar hij niks won, en dat leverde toch nog veel clicks op. Gelukkig hoorden we daarna waarom we hem niet backstage mocht vastleggen. Hij had een paar meisjes meegesmokkeld waarmee hij zich tegoed deed aan een goedje waar Tony Montana ook graag van snoepte. Dat MTV Awards nafeestje werd dus niet de fuif van het jaar. Dat was de kroning van de koning. DJ Jean was onze Oranje voorganger.

Frank de Boer, The Hero

We hebben een hotlinetje met Ajax-trainer Frank de Boer. We spraken hem twee keer. Volkomen onkritisch, want zo hoort dat bij helden!

De talkshow you love to hate

De best bekeken talkshow van het jaar was met PVV-dierenvriend Dion Graus, gevolgd door Tim Kuik van Stichting Brein en advocaat Theo Hiddema, de PVV-stemmende advocaat die graag de grachtengordel mag shockeren. Zo zie je maar weer: mensen die geliefd én gehaat worden, daar kijken graag mensen naar.

Sterren en hun bekentenissen

Rode loper items zijn alleen leuk als je iets vraagt waar niemand op rekent. Wat was de oogst van dit jaar? WNL-presentatrice Merel Westrik wil niet naar Het Journaal. Fedja van Huët is autistisch, Zimra Geurts haat Noord-Korea en Gerard Joling vindt boeren vies. En Patty Brard gaf aan te hechten aan authenticiteit. Deze woorden sprak de Shownieuwsonderzoeksjournalist uit voordat ze het beroemde Woordward & Bernstein interview afnam met die Maastrichtse schandknaap van Onno Hoes. Een historische vooruitverwijzing was dat…in zekere zin dan.