Leven

Tsunami van bejaarden woest op Gooi- en Eemlander

07-01-2014 16:00

Opnieuw heeft Marianne Zwagerman, columniste van het regionale oud mediale courantje Gooi- en Eemlander, hordes mensen tegen zich in het harnas gejaagd. Nadat Zwagerman zich in haar wekelijkse column kwetsend had uitgelaten over het fenomeen ‘bejaarden’ (de doelgroep van de Gooi- en Eemlander) werd de redactie overspoeld door boze brieven.

Uiteraard dreigen de meeste brievenschrijvers hun abonnement op te zeggen maar één tachtigjarige lijkt zelfs uit te zijn op de totaalvernietiging van Zwagerman. Zo schrijft meneer U. Wolthuizen uit Muiderberg (80):

“Ik verzoek de redactie/directie van onze krant er voor te zorgen, dat mevrouw Zwagerman niets meer schrijft. En graag ook maar geen foto meer.”

Hoe de redactie/directie van de Gooi- en Eemlander ervoor moet zorgen dat mevrouw Zwagerman ‘niets meer schrijft’ wordt er niet bij vermeld maar laat zich vrij eenvoudig raden. Een dode schrijver is tenslote de enige schrijver die gegarandeert ‘niets meer schrijft’.

Krant kapot

Een andere bejaarde brievenschrijver laat via een brief weten dat de krant moet ‘STOPPEN met dat mens’ omdat ze ‘de krant kapot maakt’.

Het journaille heeft tot nu toe lang gedacht dat het falen van met name de regionale couranten vooral te maken had met het internet. Maar dankzij F.C. Weiss uit Eemnes weten we nu dat het allemaal komt door Marianne Zwagerman.

De beklaagde columniste in kwestie lijkt zich overigens uitstekend te vermaken met de woedende lezers en doet uitgebreid verslag van haar Gooische columnistenavonturen op haar Facebookpagina.

Update: één van de boze bejaarden is oud-EO-omroepster en wethouder voor GroenLinks in Bussum.