The Wolf Of Wall Street briljante film

08-01-2014 18:01

We hebben er even op moeten wachten maar na jaren is er weer een nieuwe samenwerking tussen Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio. Nu bundelen zij de krachten om samen met een powerhouse van topacteurs dit verhaal gebaseerd op het boek van Jordan Belfort te verfilmen. Een blik in het rotte karkas van Wall Street, een bacchanaal van hebzucht, lust en drugs.

Jordan Belfort (DiCaprio) komt op zijn 22e op Wall Street terecht en ziet al snel dat drugs en geld de enige twee dingen van belang zijn. Zijn carrière als beurshandelaar eindigt eigenlijk al op de eerste dag dat hij zijn makelaarslicentie heeft. Het bedrijf waar hij namelijk voor werkt komt die Black Monday 1987 nooit meer te boven en gaat failliet. Hij is echter vastbesloten het te maken op Wall Street en begint samen met een zootje ongeregeld het statig klinkende bedrijf Stratton Oakmont.

Ze specialiseren zich in het verkopen van waardeloze aandelen met keiharde tactieken. De gouden bergen rijzen snel en de gekte onder de makelaars versterkt door drugs, drank en losbandige seks neemt steeds meer toe. Zo worden er op een gegeven moment lilliputters in kantoor op een grote schietschijf gegooid en mag er op bepaalde tijden geen seks in het toilet plaatsvinden. Waar het personeel overigens schijt aan heeft, maar dat geheel terzijde.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>