Waar kunnen we naar uitkijken in 2014? (2)

17-01-2014 09:00

Het is een gewoonte geworden bij filmmaatschappijen om hun grootste projecten uit de brengen in de zomer. De zomer is namelijk het kassaseizoen voor de maatschappijen. Het is dan ook het blockbuster seizoen. De mensen trekken massaal naar de bioscopen voor de nieuwste actievehikels, waardoor de opbrengsten weleens in de miljarden lopen, en anders zitten ze daar dik tegenaan. In 2014 zal dat niet heel anders zijn.Mei

Godzilla
Regisseur: Gareth Edwards
Cast: Bryan Cranston, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olson

In 1998 viel de film Godzilla van Roland Emmerich bij niet echt in de smaak. Anderhalf decennium later werd er besloten om het personage nieuw leven in te blazen. Deze film, die heel origineel Godzilla is genoemd, draait om een radioactief wezen dat probeert de mensheid uit te roeien. Typisch een zomerfilm dus. Maar dat betekent niet dat de film minder vermakelijk kan zijn, want de trailer geeft ons een goed beeld van wat we kunnen verwachten. Een spectaculaire, maar hersenloze actiefilm. En soms is dat best lekker.

X-Men: Days Of Future Past

Regisseur: Bryan Singer
Cast: Hugh Jackman, Michael Fassbender, James McAvoy

Bryan Singer heeft bewezen dat hij en de X-Men franchise garant staan voor vermakelijke films. Fans waren dan ook dolblij toen er werd aangekondigd dat hij de nieuwste film uit de reeks zou regisseren. In deze film wordt Wolverine naar het verleden gestuurd om de geschiedenis te veranderen en een gebeurtenis te voorkomen die voor zowel de mensen als de mutanten slechte gevolgen heeft. Films die te maken hebben met tijdreizen staan erom bekend dat ze niet altijd kloppen, en hier zal dat waarschijnlijk niet anders zijn. Maar, wat zou dat uitmaken, want Singer + X-Men staat garant voor vermaak!

Juni

22 Jump Street

Regisseur: Phil Lord, Christopher Miller
Cast: Jonah Hill, Channing Tatum, Ice Cube

In 2012 bleek de verfilming van de gelijknamige televisieserie een hit, dus een vervolg kon niet uitblijven. Het principe van de film is eigenlijk hetzelfde als het eerste deel, alleen moeten Schmidt en Jenko deze keer infiltreren op een universiteit. De trailers tonen ons nog niet bijster veel van het verhaal, maar het is wel duidelijk dat ook deze film genoeg grappen, feesten en actie bevat. Het eerste deel was één van de leukste comedy’s van de laatste jaren, dus laten we hopen dat het vervolg net zo tof wordt.

The Purge 2

Regisseur: James DeMonaco
Cast: Zach Gilford, Michael K. Williams, Frank Grillo

Juni is een rustige maand dit jaar, maar een film die opvalt is het vervolg op de horrorfilm The Purge. Het eerste deel was een enorme hit, die ruim dertig keer zijn eigen budget opbracht. We weten nog niet veel concreets over de film, maar naar alle waarschijnlijkheid volgen we weer een familie tijdens de jaarlijke Purge, waarin alle misdaden voor een volle twaalf uur legaal zijn.

Juli

Transformers: Age Of Extinction

Regisseur: Michael Bay
Cast: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Stanley Tucci

Nee, we zijn nog niet van hem af! Nadat het derde deel meer dan een miljard dollar opbracht, vond Michael Bay het tijd voor een vierde deel. In deze film volgen we een monteur en zijn dochter, die een ontdekking doen, waardoor ze in aanraking komen met Autobots en Decepticons. Bay heeft er slim aan gedaan om Shia LaBeouf te vervangen door Mark Wahlberg. Door zijn bijdrage heeft dit eigenlijk overbodige vervolg misschien nog een kans om boven zijn voorgangers uit de stijgen.

Jupiter Ascending

Regisseur: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Cast: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean

Na The Matrix brachten broer en zus Wachowski ons Cloud Atlas, waar niet iedereen over te spreken was. Dit jaar komen ze met een film over Jupiter Jones, die is voorbestemd de nieuwe koningin van het universum te worden. De jager Caine wordt naar de aarde gestuurd om haar te beschermen tegen de wezens die haar dood willen hebben. De Wachowski’s zijn vertrouwd met het sci-fi genre, dus het zal met deze film wel goed zitten. De trailer toont ons in elkaar geval veel mooie beelden. De aanwezigheid van Sean Bean in de film wekt wel de vraag op. Zal zijn personage de film overleven?

Augustus

Guardians Of The Galaxy

Regisseur: James Gunn
Cast: Lee Pace, Bradley Cooper, Zoe Saldana

Ook Marvel is deze zomer aanwezig. Deze keer met Guardians Of The Galaxy. Een Amerikaanse piloot bevindt zich in de uithoeken van de ruimte in een klopjacht, nadat hij een object heeft gestolen van de vijandige Ronan. Er zijn nog geen bewegende beelden van de film vrijgegeven, maar zoals we gewend zijn van Marvel, zal ook deze film een waar actiespektakel worden!

The Expendables 3

Regisseur: Patrick Hughes
Cast: Sylvester Stallone, Jason Statham, Mel Gibson

Het is een genot om alle grote actiehelden bij elkaar te zien, maar dat ze het drie films zouden volhouden? In het laatste deel uit de reeks komt het team lijnrecht tegenover de mede oprichter van de Expendables te staan, waarvan gedacht werd dat hij opgeruimd was. Ook voor dit deel wist Stallone weer wat nieuwe namen op te trommelen. Alleen Bruce Willis doet in het vervolg niet meer mee, omdat zijn salariseisen te hoog waren. Nadat de mannen hun zooi opgeruimd hebben, is het wachten op de vrouwelijke variant van de spierbundels.

Deze zomer bevat weer aardig wat mooie films, maar is toch wat minder spectaculair dan afgelopen zomer. Dit is natuurlijk slechts selectie van wat we deze zomer kunnen verwachten: er staan nog veel meer goeie films klaar.