TPOok!

 
avatar
   
Humor

Obama: joints roken minder ongezond dan Martini’s drinken

en 10 andere verhalen op maandagochtend

Hier is ie weer. Uw ontbijt vol nieuwsvitaminen.

Thierry Baudet maakt weer mensen boos

Angry young intellectual Thierry Baudet is lekker aan het provoceren en oud-bankier Peter Verhaar en ex-VVD-kamerlid Arend Jan Boekestijn happen als jonge puppy’s. Wat zegt Thierry nou allemaal weer? De jonge intellectueel met lange haren meent dat haaibaaien een grondrecht moet zijn en beweert dat het volk als gevolg van moderne kunst en eigentijdse architectuur in morele paniek is terecht gekomen. Bewijzen heeft hij niet, want hoe toon je deze stelling aan? Hij verwijst wel naar opkomst van Wilders en de aanhang van het Front National en naar anti-Europese gevoelens en brengt dit in verband met onze maatschappelijke onzekerheid. Peter Verhaar, de man die een pro-Europese petitie tekende met als doelstelling Baudet te laten zwijgen, laat via twitter weten geschokt te zijn. Arend-Jan Boekestijn, ex VVD-parlementarier, wil dat Baudet een vakantie boekt, aangezien hij niet kan geloven dat Baudet de gebouwen van Frank Lloyd Wright afzichtelijk vindt. Jongens, trap er niet in. Je denkt toch niet dat Baudet naar André Hazes luistert en ergens in een Vinexrijtjeshuis woont? Die jongen flaneert lekker door de grachtengordel en is zelf ook een elitaire snob. Onze jonge vriend moet boekjes verkopen en aandacht krijgen. Dat is best vertederend om te zien. Onlangs zagen we hem in een radiostudio op D66-opponent Marietje Schaake afstappen met een exemplaar van zijn schotschrift onder zijn arm. Hij moest met Schaake in debat en het standpunt verdedigen dat Europa een gevaar was. Dat meent hij niet, want toen de microfoon uit was fluisterde hij tegen Schaake: ’We vinden eigenlijk hetzelfde.’

Atoombommen die niet afgaan

Wat doen we met al die niet gebruikte atoombommen? Eric Schlosser schreef een puik werkje over de nucleaire puinzooi die we hebben opgebouwd. Vooral de bommen in Pakistan en India zijn een gevaar voor de wereldvrede. ’Perhaps the most important application of the lessons from Schlosser’s book is not to the United States but to regional nuclear powers such as India and Pakistan, where Schlosser believes the biggest risk of nuclear confrontation now lies. With India and Pakistan capable of annihilating each other’s capitals with a nuclear-armed missile in a matter of minutes, these countries face even stronger pressures on their command-and-control systems than the Cold War superpowers did. To make matters worse, Pakistan is currently introducing tactical nuclear weapons into its arsenal to counter India’s conventional superiority, lowering the threshold for when nuclear weapons might be used during a conflict.’

Obama: wiet is minder ongezond dan drank

President Obama President Obama zegt dat wiet niet gevaarlijker is dan alcohol. Hij gelooft wel dat marihuana ’niet heel gezond’ is, maar dat het ook niet zo schadelijk is als sommigen beweren, zegt hij in een pracht interview met The New Yorker. In feite is cannabis minder gevaarlijk dan alcohol ‘als het gaat om het effect op de gebruiker’, zegt de president die ook praat over basketbal en zijn liefde voor Godfatherfilms. ‘Het is uitgebreid vastgelegd dat ik als kind wiet heb gerookt. Ik zie het als een slechte gewoonte en ondeugd, een beetje te vergelijken met de sigaretten die ik rookte toen ik jong was en een groot deel van mijn volwassen leven.’ Hij gaat verder: ‘Wiet is niet iets dat ik zou aanmoedigen, en ik heb tegen mijn dochters gezegd dat ik het een slecht idee vind, een verspilling van tijd en niet erg gezond’. De wet zal hij niet snel aanpassen, beseft hij. Hij is geen Godfather hè. ’It turns out Marlon Brando had it easy, because, when it comes to Congress, there is no such thing as an offer they can’t refuse.’

Valentijnsdag is extra schaamhaar

American Apparel is een Amerikaanse kledingmerk dat in reclame uitingen graag de rauwe kant van het leven benadrukt. Voor de Valentijnscampagne zijn de paspoppen in de etalage opgedoft met dotten schaamhaar. Een modepaus bij het merk zegt daarover: ’It is important to have instances spark up curiosity and conversation about what we deem beautiful and sexy.’

Nieuw Fyra-debalce dreigt bij NS

Volkskrant meldt vanoachtend: ’De ontwikkeling van een nieuw veiligheidssysteem voor het spoor dreigt volgens betrokken experts op een fiasco uit te lopen, onder meer door een conflict tussen de NS en ProRail. Gevreesd wordt voor een nieuw debacle van Fyra-achtige proporties. Bij een proef met het systeem doen zich technische problemen voor. Bovendien is het ministerie van Infrastructuur tot nu toe veel te optimistisch over de kosten.

1914-2014 parallel

Historici kunnen het niet laten. Leven we in explosieve tijden? Honderd jaar geleden startte WO I. Duitsland wilde meer macht, China klopte aan de deur en Amerika was in verwarring. Is de situatie te vergelijken? Verschillende historici maken de vergelijking. De antwoorden op deze vraag variëren van: ja tot nee en van een beetje tot best een boel. ‘The parallels between 1914 and 2014, while not exact – they never are in history – are unsettling. We too live in a time of rapid globalization; we have, still, a faith in progress and the ability of science and reason to solve problems, from the depletion of our natural resources to the sudden fluctuations in the economy; and we too think that large-scale war is impossible. The anniversary of 1914 is a good moment to think again about how complacency, the wrong decisions or sheer accident can result in sudden catastrophe’, zegt Margaret Macmillan van Oxford University.

10 verschrikkelijke scènes uit ’Boer zoekt Vrouw’

Heel Nederland keek, u misschien niet. Dit miste u gisteravond bij Boer zoekt Vrouw.

Gele gevaar weg bij NS

Moderne tijden bij NS. De gele borden met de vertrektijden die ons al decennia toelachen in de stationshallen moeten weg, want niemand kijkt er nog op. Misschien ook omdat je nooit weet of de trein wel komt. Toch vindt de belangenvereniging van treinreizigers vindt dat het te snel gaat.

Trainer Seedorf wint in eerste duel met AC Milan

Clarence Seedorf is zijn trainersloopbaan begonnen met een nipte zege. Dankzij Mario Balotelli boekte AC Milan een nipte thuiszege op Hellas Verona: 1-0. Seedorf introduceert de Hollandsche School bij AC Milan en stuurde een zeer aanvallend Milan het veld in. In de basis stonden de Nederalnders Emanuelson en Nigel de Jong. Toch was het nog niet best. Tegen Hellas had de grootmacht uit Milaan wel veel balbezit, maar aan echt grote kansen kwam de ploeg van Seedorf niet toe. In de stromende regen (het regent al vijf dagen onafgebroken in Milaan) hield Hellas dapper stand. Mario Balotelli, die de komst van Seedorf toejuichte, scoorde uit penalty.

Hollande in Holland zonder ingestorte partner

Dat de Franse president François Hollande vandaag zonder zijn partner Valérie Trierweiler een officieel bezoek brengt aan Nederland, was vantevoren al afgesproken. Maar de Franse media leggen er in hun voorbeschouwingen op het eendaagse bezoek flink de nadruk op. ‘Hollande maandag zonder Trierweiler in Nederland’, meldt de krant Libération. Misschien kan Hollande Rutte uitleggen hoe je het volhoudt met twee hele knappe vriendinnen.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.