It’s your choice

21-01-2014 12:00

Twijfel, angst, misschien ook wel een vleugje onzekerheid. Maak ik wel de juiste keuze? Geniet ik van mijn opleiding en is dit wat ik wil? Vragen die ik me op een Blue Monday aan het stellen ben. Wat doe ik hier? Haal ik geluk uit mijn opleiding of zie ik tegen elke dag op?

Een studiekeuze is ongeveer het lastigste wat er is, de rest van je leven staat in verband met je studiekeuze. Kies je een verkeerde, kun je heel wat (potentiële) biertjes en wijntjes richting Groningen sturen, waar onze freunden van DUO ons te allen tijde bij staan.

De studie zonder baanzekerheid

Gelukkig heb ik zelf in één keer de juiste keuze gemaakt. Tenminste, dat denk ik. Misschien is het de optimistische waan van de dag, maar die wil ik – net als de grachtengordelelite van Wijnberg- voorbij. Natuurlijk, je weet het nooit zeker. Journalistiek is niet het vak waar de banen voor het oprapen liggen. Toch moet je je keuze voor je opleiding niet af laten hangen van arbeidersperspectief. Je kunt wel een studie doen waar je sowieso werk hebt, maar haal je daar je voldoening uit? Heb jij zin om jarenlang werk te doen wat je niet ligt?

Ik zou zelf liever een opleiding kiezen waarbij de kans op werk minder is, maar waar je wel met volle overgave naartoe gaat. Dit zeggende wil ik je voor een uitdaging zetten. Schrijf voor jezelf op waar jij voldoening uit haalt en of je daar op dit moment mee bezig bent (bier drinken telt ook mee). Kijk in de spiegel, kijk jezelf recht in de ogen en ik hoop dat je dan met vol enthousiasme kan zeggen dat je de juiste keuze gemaakt hebt. Het is namelijk jouw keuze, it’s your choice.