American Hustle wel een bioscoopbezoekje waard

06-02-2014 11:54

Don’t change a winning team. Dat moet de centrale gedachte van regisseur David O’Russell zijn geweest bij het casten van American Hustle na het grote succes van Silver Linings Playbook in 2013. Maar liefst drie acteurs van deze film hebben zich ook bij dit project aangesloten en zij worden versterkt door Amy Adams en Christian Bale (eerder samen ook al te zien in O’Russels The Fighter) die de hoofdrollen vertolken.

American Hustle geeft een kijkje op de befaamde ‘Abscam’ undercover operatie van de FBI eind jaren zeventig. Briljant oplichter Irving Rosenfeld (Christian Bale) en zijn zeer aantrekkelijke partner in crime Sydney (Amy Adams) worden door FBI agent DiMaso (Bradley Cooper) in ruil voor strafvermindering gedwongen mee te werken met het verzamelen van bewijzen tegen diverse corrupte politici.

Door aan deze operatie mee te werken raken Irving en Sydney verzeild in een gevaarlijk spel tussen diverse machtige partijen, waaronder de lokale maffia (onder leiding van Robert de Niro). Hoe dieper ze in de problemen raken, hoe meer mensen ze met zich mee slepen, waaronder ook de goedhartige burgemeester Polito (Jeremy Renner) en Irving’s nogal onevenwichtige vrouw Rosalyn (Jennifer Lawrence). Ook zij raken verzeild in deze wereld van dominantie, wraak en overleven.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>