Media & TV

VVD-coryfee Gordon boos op columnist Jan Dijkgraaf

10-02-2014 11:12

Spits-columnist Jan Dijkgraaf heeft ruzie met VVD-coryfee Gordon. De geëngageerde volkszanger is ontstemd over een column van Dijkgraaf waarin hij het telefoongesprek dat premier Mark Rutte (VVD) vrijdag met Gordon voerde, aanstipt. Volgens Dijkgraaf is Gordon hypocriet omdat hij eerder een optreden verzorgde op het Eurovisie Songfestival dat in 2009 in Rusland plaatsvond.

‘Strontkar!’

De zanger/tv-maker/pamflettist nam dat niet en reageerde op Twitter met een ferm en niets aan de verbeelding overlatend “Strontkar!”

 

Rutte koppelde gesprek Poetin terug aan Gordon

Premier Mark Rutte belde vrijdagmiddag vanuit Sotsji met Gordon. Rutte vertelde hem dat hij in zijn gesprek met de Russische president Poetin de antihomowet aan de kaak heeft gesteld. Gordon had eerder die dag een open brief aan de premier geschreven, waarin hij zich geschokt toont over beelden die hij heeft gezien van mishandelingen van homo’s in Rusland. “Zojuist een open brief aan Mark Rutte geschreven! De beelden die ik zojuist heb gezien uit Rusland zijn de bloody limit! Speak out!”

Lees ook

Column Spits –  Pratende iets dat Gordon heet

Gordon: Premier, trek anti-homowet in!

Foto: Gordon tijdens zijn optreden in het Carlton Beach Hotel op Scheveningen waar de VVD bijeenkwam voor de uitslagenavond van de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 12 september 2012.