Portret: George Clooney

18-02-2014 14:37

Met zijn 52 jaar komt hij nog lang niet in aanmerking voor een AOW, maar toch gaat George Clooney binnenkort waarschijnlijk met pensioen. Dat zei hij dinsdag bij de première van The Monuments Men.

Gelukkig gooit hij de handdoek niet helemaal in de ring, want een baan als filmregisseur en producent ziet hij wel zitten. Dit hadden wij natuurlijk al aan zien komen toen hij The Monuments Men schreef en regisseerde, al lang niet meer de eerste film waarin hij ook andere functies op zich nam. De liefde voor filmen is dan ook niet zomaar aan komen waaien. Kleine George werd vroeger namelijk vaak door zijn vader (Nick Clooney), die verschillende eigen tv-shows had, meegenomen naar publieke optredens. Maar ook George’s tante, neef en oom waren op het witte doek te zien. Het is dus niet zo vreemd dat ook George acteur wilde worden.

George was een hardwerkende student die tijdens zijn schooltijd op Augusta High School in Augusta Kentucky een ideale leerling was. Daarnaast was hij ook nog een fanatieke basketball en honkbalspeler. Hij trok in bij zijn tante in Californië en liet het honkbal voor wat het was. Hij begon met acteerlessen aan het Beverly Hills Playhouse. Met vele afwijzingen en kleine rolletjes begon hij de ladder van succes te beklimmen en uiteindelijk kreeg hij in 1994 zijn grote doorbraak.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>