300: Rise of an Empire meer een kopie dan opvolger

06-03-2014 18:45

Het originele 300 uit 2007 verdeelde bioscoopbezoekers. Je was een enorme fan van de visuele stijl, de spectaculaire gevechten en de in testosteron gedrenkte one-liners, of je ergerde je aan de stroom aan super-slomo’s, de parade aan nauwelijks gekleede mannen en het flinterdunne verhaal. Maar de film van Zack Snyder had wel genoeg fans om een opvolger te rechtvaardigen. Dus nu is er 300: Rise Of An Empire.

Net als 300 is Rise Of An Empire gebasseerd op een graphic novel van Frank Miller. Snyder schreef dit keer wel mee aan het screenplay, maar Noam Murro nam zijn plaats op de regisseursstoel in. Deze tweede film behandelt een andere kant van de strijd tussen de Perzen en de Grieken. Waar 300 draaide om de slag op het land en de Spartanen gaat de opvolger op de vrijwel gelijktijdige strijd op het water, waar de Atheners met hun vloot het voortouw namen. De film speelt dus voor een deel voor, een groot deel tijdens en een deel na de eerste film.

Leonidas leeft aan het begin dus nog, maar speelt geen rol in de film. Zijn vrouw (Lena Heady) wel, vooral als vertelstem. Zij vertelt het verhaal van Themistokles (Sullivan Stapleton), de aanvoerder van de Atheense vloot. Hij zou bij een eerdere slag de Perzische koning Darius hebben vermoord, de vader van Xerxes. Die werd daar zo kwaad en verbitterd door dat hij Griekenland van de kaart wilde vegen. Daarbij gesteund door zijn aanvoerder van de Perzische vloot, de als Griekse geboren Artemisia (Eva Green).

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>