Hartenstraat één van de betere Nederlandse romkom’s

10-03-2014 16:04

Naast rollen in films als Het SchnitzelparadijsVerliefd op Ibiza en Mannenharten regisseerde Sanne Vogel ook een paar korte films. Maar nu is er haar eerste lange bioscoopfilm, Hartenstraat, een romantische komedie met Marwan Kenzari en Bracha van Doesburgh die zich afspeelt rond de 9 Straatjes in Amsterdam.

Hartenstraat heeft hetzelfde basisverhaal als vrijwel alle romantische komedies: twee tegenpolen raken langzaam tot elkaar aangetrokken, maar als ze bijna bij elkaar komen gaat er iets mis, tot het in de finale allemaal weer goed komt. Dat zijn nu eenmaal de wetten van het genre. Een romantische komedie kan zich onderscheiden door daar een leuk verhaal omheen te bedenken.

In het geval van Hartenstraat draait dat verhaal om Daan (Marwan Kenzari) en Katje (Bracha van Doesburgh). Ze hebben allebei een winkel in de 9 Straatjes en komen daardoor met elkaar in contact. Dat botst de eerste paar keer, Daan is de gevoelige ambachtsman, Katje is de strenge emotieloze modewinkeleigenaar. Daan is gescheiden en besluit via internetdating op zoek te gaan naar leuke dates. Dat gaat niet al te goed, mislukte dates met onder andere Sanne Vogel zelf, Hannah Hoekstra en Georgina Verbaan volgen.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>