Kunst

Rolling Stones spelen op Pinkpop

12-03-2014 10:50

The Rolling Stones spelen op Pinkpop. Dat meldde de band zelf via de officiële app van The Rolling Stones. De band zal de hoofdact zijn op de zaterdag van het festival in Landgraaf. 

,,The Rolling Stones hebben vandaag aangekondigd dat ze de hoofdact zullen zijn op Pinkpop Festival in Nederland op zaterdag 7 juni en op het TW (Werchter) Classic Festival in België op zaterdag 28 juni”, schrijft de band. De shows maken deel uit van de ’14 ON FIRE’-tour.

,,In ben dol op festivals in de zomer en ik kan niet wachten tot we naar Europa gaan”, aldus frontman Mick Jagger. Het is de eerste keer dat de legendarische band op het Limburgse festival speelt.

Volgens festivalorganisator Jan Smeets is het echter nog wachten op de officiële bevestiging van het management van de band. ,,Ik wacht nog op het telefoontje. Op de website van de Rolling Stones staat nog niets, dus dit maakt het wat verwarrender.”

Keith Richards laat via de app weten: ,,Laten we doorgaan met deze show. De band is in topvorm. Dus ik kijk erg uit naar de terugkeer naar Europa.” Op dit moment toeren de Stones nog door Azië en later deze maand zullen ze Australië aandoen. Het is 7 jaar geleden dat de band in Europa toerde. De Britse rockers waren in 2007 voor het laatst in Nederland in het Goffertpark in Nijmegen. In 2006 stonden The Stones in de Amsterdam ArenA.

Anp