Captain America: The Winter Soldier op alle fronten geslaagd

26-03-2014 19:02

De superheldenfranchises leggen Hollywood geen windeieren. Zo leverden de verschillende Marvel verfilmingen al meerdere miljarden op. De verschillende helden van The Avengers hebben een trouw publiek dus zien we vanzelfsprekend vervolg op vervolg. Dit keer is Captain America aan de beurt. De regie voor Captain America: The Winter Soldier is gedaan door de twee broers Russo, onervaren met het maken van grote blockbusters. De vraag is dan altijd of dat goed uitpakt.

De film pakt het verhaal een paar jaar op na de Avengers film. Captain America (Chris Evans) heeft het leger verlaten en werkt voor nu voor S.H.I.E.L.D. Vanzelfsprekend heeft hij het nog erg lastig in de hedendaagse maatschappij na tientallen jaren ingevroren te zijn geweest. Hij voert daarnaast regelmatig geheime missies uit samen met Black Widow (Scarlett Johansson).

Wanneer Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van S.H.I.E.L.D., op een complot binnen de organisatie stuit, wordt er een aanslag op zijn leven gepleegd. De aanslag wordt uitgevoerd door een mysterieuze huurling die bekend staat als de Winter Soldier. Captain America en Black Widow komen er achter dat de nazi-organisatie Hydra nog bestaat en zich zelfs binnen S.H.I.E.L.D. bevindt. Hydra wil een nieuwe wereldorde creƫren. Ze moeten dus gestopt worden.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>