The Invisible Woman toeschouwer in eigen leven

28-03-2014 12:04

Acteurs die daarnaast niet regisseren, lijken tegenwoordig niet meer mee te tellen. Ralph Fiennes dacht dat blijkbaar ook, want twee jaar na zijn regiedebuut Coriolanus is hij terug met The Invisible Woman, waarin hij natuurlijk zelf de hoofdrol speelt als Charles Dickens.

Wie aan Charles Dickens denkt, denkt aan A Christmas Carol of Great Expectations. Dat hij een affaire had met de veel jongere Nelly Ternan is minder bekend bij het grote publiek. Tijd voor een film dus. In The Invisible Woman, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1990, speelt Felicity Jones de 18-jarige Ellen ‘Nelly’ Ternan, die verliefd wordt op de bekende schrijver.

Gezien het haar verhaal is, mag zij het ook zelf vertellen. In de toekomst zien we de inmiddels getrouwde Nelly en de flashbacks delen het verhaal van haar eerste en misschien wel grootste liefde. Toch voelt ze de hele film lang meer als een toeschouwer van haar eigen leven. Controle heeft ze niet, dingen overkomen haar. Zo ook de liefde voor Charles Dickens. De vraag is eigenlijk wel hoe en waarom ze voor hem gevallen is.

Lees verder op FilmjeKijken.com >>>