Lucia de B. goed en niet voorspelbaar

02-04-2014 16:04

Het is niet altijd dankbaar om waargebeurde verhalen te verfilmen. Kritiek van nabestaanden of mensen die het hebben meegemaakt ligt op de loer. Daarom besloot regisseur Paula van der Oest samen te werken met Lucia de B(erk) tijdens het maken van de gelijknamige film.

De zaak van Lucia de B. is één van de meest geruchtmakende rechtszaken van de afgelopen jaren. Lucia werkte als verpleegster op een kinderafdeling van een ziekenhuis. Na de dood van een patient viel het de leiding van het ziekenhuis op dat Lucia wel erg vaak aanwezig was bij sterfgevallen. Een onderzoek vol fouten en een jarenlange gevangenis volgden. Na het ingrijpen van twee klokkenluiders en een heropening van de zaak kwam Lucia uiteindelijk vrij.

Het knappe van Lucia de B. is dat er bijna alleen maar grote namen aan de film hebben gewerkt. Van regisseur Van der Oest tot (grote) bijrollen van topacteurs als Barry Atsma, Fedja van Huêt, Annet Malherbe, Marcel Musters en Sallie Harmsen. Maar het is bij de verfilming van zo’n waargebeurd verhaal natuurlijk vooral belangrijk dat de hoofdrolspeler flink aan de echte persoon doet denken.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>