Snowpiercer een uitstekende film

03-04-2014 13:04

De Koreaanse regisseur Joon-ho Bong brak internationaal door met de uitstekende thriller Memories Of Murder en de creatieve horrorfilm The Host. Voor zijn Hollywood debuut bewerkte hij de graphic novel Le Transperceneige tot film, gecombineerd met een uitstekende cast leidt Snowpiercer daarom tot hoge verwachtingen.

In het jaar 2014 besluiten de wereldleiders dat er iets gedaan moet worden aan de opwarming van de aarde. Een uiterst controversiƫle substantie wordt daarom in de hogere lagen van de atmosfeer gebracht. De gevolgen zijn catastrofaal, binnen korte tijd bevriest de hele wereld. De laatste overlevenden bevinden zich in een soort Ark. Een trein die onverminderd een route over de planeet aflegt.

De trein is onderverdeeld in verschillende klassen. De laagste klasse leeft in smerigheid en honger. In deze klasse bevinden zich onder andere Curtis (Chris Evans) en Edgar (Jamie Bell), zij plannen onder de leiding van Gilliam (John Hurt) een opstand om de voorkant van de trein te bereiken en deze over te nemen. Wat volgt is een keiharde strijd die de toekomst van de mensheid zal beslissen.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>