Media & TV

Pownews stopt met dagelijkse uitzendingen

22-04-2014 12:32

Aan het einde van het jaar is het voorbij met de dagelijkse uitzendingen van Pownews. De rebellen-nieuwsshow zal in 2015 worden voortgezet in een weekeditie.  Daarnaast komt er een talkshow bij de omroep.

Dit bevestigt Powned-zenderbaas Dominique Weesie dinsdagmiddag tegen ThePostOnline. ‘Na 600 afleveringen zaten we gevangen in ons eigen succes. Tachtig procent van het budget gaat op aan de dagelijkse nieuwsuitzendingen. We gaan nu drie kwartier Pownews maken op donderdagavond, even na 9 uur’, zegt hij telefonisch vanuit een bos in Drenthe.

Talkshow

Weesie wil zich verbreden en offert daarmee zijn dagelijkse nieuwsuitzendingen op. De invulling van het nieuwe programma staat nog niet vast. ‘We konden naast Pownews altijd nog een paar losse programma’s maken, zoals de talkshow op Ibiza, maar dan was het geld wel op.’

Weesie werkt aan een talkshow die in signatuur ‘niet al te links’ zal zijn en in vorm ook zal afwijken van de huidige praattafelprogramma’s. De verslaggever die nu bij Pownews in dienst zijn blijven werkzaam bij de omroep, laat hij weten.