Christopher Lee (91) brengt metalalbum uit

26-05-2014 06:46

Vandaag verschijnt een nieuw heavy metalalbum van de hand van acteur Christopher Lee. Het mini-album Metal Knight komt een dag voordat de man, bekend van de rollen Saruman uit Lord of The Rings en Dracula, 92 jaar oud wordt.

Een paar jaar geleden verplaatste Lee zijn voorliefde voor epische sagen van het witte doek naar de wereld van heavy metal. In 2010 verscheen zijn debuut Charlemagne: By the Sword and the Cross en afgelopen kerst haalde de bejaarde acteur nog de hitlijsten met het metal kerstlied Jingle Hell. Voor zijn nieuwe release covert hij nummers uit de musical Man of La Mancha, een verhaal over Don Quichot.

“Ik associeer heavy metal met fantasie vanwege de enorme kracht die de muziek heeft”, vertelde hij eerder al. Ondanks dat het album bestaat uit covers, benadrukt hij dat hij niemand na wil doen, maar zijn eigen draai wil geven aan het werk. “Ik doe het op de manier die ik het beste kan”, vertelt hij in een interview dat donderdag op YouTube verscheen. “Het is nooit te laat om aan iets te beginnen.”
(BuzzE)