Duurzaamheid voor 70 mille

04-06-2014 11:01

Hoe kun je als vleesgeworden duurzame wereldverbeteraar nóg beter worden in het samenbrengen van mens en Aarde (let wel: mét hoofdetter)? Nou, gooi er 75.000 euro’s tegenaan en kijk eens hoe je die wereld op z’n kop gaat zetten. Dit is synergie zoeken op top-niveau!

‘Als er iemand is die zich om de toekomst van onze planeet bekommert en bijna de vleesgeworden duurzaamheid is, is het wel Ralien Bekkers. Dag in dag uit is ze in de weer met duurzaamheid en met de toekomst van de Aarde. Als student, als actievoerder en als student-lid van allerlei duurzaamheidsclubs.’

Wanneer woorden als ‘synergie’, ‘vleesgeworden’, ‘Aarde’, ‘crowdfunding’ en onvermijdelijk ‘DUO-lening’ vallen, weten wij wel hoe laat het is. Dat is heel veel pecunia spenderen aan praatclubjes, denktanks, prestigieuze projecten en speeches voor hotemetoten. Lunches met duurzaam gekweekte zalmkaviaar en alcoholvrije champagne, om dertig jaar later uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het toch minder zin had dan je aanvankelijk hoopte.

Ach ja, een betere wereld begint bij jezelf. Gaan wij nu even ons chakra op peil brengen met onze innerlijke synergieën.