Blijk & bloot* (1)

12-06-2014 16:08

’s Morgen is het eerste wat ik doe een kan koffie zetten. Dit doe ik met een ouderwets koffiezetapparaat want; “dat is veel lekkerder dan die gore Senseo… en ik noem het Senseo, omdat het niets met koffie te maken heeft”. Dit zeg ik er voor de zekerheid altijd bij voor het geval iemand er niet naar vraagt. Vervolgens open ik mijn NU.NL app en lees ik alle krantenkoppen in-een-keer-achter-elkaar-door, als zijnde één artikel om te kunnen zeggen dat ik de actualiteiten volg als iemand er niet naar vraagt.

Niemand zal vermoeden dat koffie me hartkloppingen en onwenselijke diarree bezorgt en niemand zal merken dat ik geen idee heb wat er nou eigenlijk allemaal echt speelt. In mijn beleving stuurt Rusland 1500 soldaten, omdat Fred Teeven betrokken is bij het witwassen van geld en hele menigten schreeuwen ‘minder, minder’, waar ik ’t op mijn beurt weer mee eens ben, omdat ik denk dat 3 Russen meer dan genoeg zijn voor Fred. Ook is mijn beleving dat Pauw & Witteman stoppen, omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid bij Ajax en de NS haar kaartjes duurder maken voor de spits. Zodoende twitter ik de conducteur dat ze eerst de hooligans moeten aanpakken. Aangezien @blondejongens amper volgers heeft val ik nooit door de mand.

Boeing-pak

Zo heel af en toe krijgt een artikel daadwerkelijk mijn aandacht en lees ik meer dan alleen de kop. Zo kopte het volgende artikel ‘m in met deze titel: ‘Usain Bolt kan vliegen op de maan Titan’. De entertainmentwaarde van zo’n kop is groter dan mijn behoefte in de gaten te houden wie wat liked of retweet en ik lees dit: ‘Usain Bolt zou kunnen vliegen op de maan Titan als hij een speciaal basejumpsuit aan zou hebben’. Wat ze dus feitelijk hebben onderzocht (lees: waar ze feitelijk geld in hebben gestoken) is of iemand in onaardse omstandigheden zou kunnen vliegen met een speciaal daarvoor ontwikkeld pak.

Ikzelf kan in aardse omstandigheden vliegen ongeacht welk pak. Ik zou het zelfs kunnen in een T-shirt, als ik een Boeing pak en ik sta niet op NU.NL. Tenzij die Boeing van de radar verdwijnt of ik het daarnet had over ‘een Boeing-pak…’ Een soort basejumpsuit voor 400 personen. Projectje Felix Baumgart. Wie? De man die de hele wereld verbroederde om ze vervolgens te doen snakken naar een cafeïnedrankje, die! Je kon zijn redbullparachutesprong livestream volgen op www.hartkloppingenenonwenselijkediarree.com.

Onzin-onderzoeken

Onzin onderzoeken! Onzinderzoeken… is een Ruderiaanse term. Een term die het lekkerst bekt op de planeet Pluto! blijkt uit een onderzoek. Ook blijkt daaruit dat Pluto geen planeet meer is, maar een dwergplaneet. Momenteel wordt er onderzoek gedaan of dat niet als beledigend wordt gezien en we het moeten veranderen naar lilli-planeet of planeet met mogelijkheden.

Laten we nog eens enkele onderzoeken onder de loep nemen.
‘Gekweekte huidlaag kan proefdieren vervangen’
Momenteel wordt er ook gekeken of proefdieren gekweekte huid kunnen vervangen. Brandwondslachtoffers kunnen zich aanmelden voor dit onderzoek en wie weet lopen er binnenkort 20 Volendammers rond met een fazant in hun gezicht.

‘Hoeveelheid Poolse immigranten geen invloed op smelten poolkappen’

‘Wetenschappers hebben ontdekt dat het woord ‘wetenschappers’ een anagram is voor ‘schetenwappers’.

‘Onderzoekers zijn er in geslaagd het gen te vinden dat er voor zorgt dat mensen op zoek willen gaan naar het gen dat er voor zorgt dat we op zoek willen gaan naar het gen …..’

Al met al lijkt het mij verstandig als er een onderzoek word gedaan naar de onderzoeken die er worden gedaan. Tot die tijd blijf ik mijn fictieve bijdragen graag leveren.