Wally Pfister wil teveel met Transcendence

19-06-2014 12:54

Yes, een nieuwe Johnny Depp in de bios! Zou je denken. Nu heeft Transcendence de schijn niet bepaald mee. In Amerika flopte de film desastreus. Van de honderd miljoen dollar die erin is gestopt, zagen de investeerders maar een fooi terug. Zou de sciencefiction film in Europa wél aanslaan, is de grote vraag.

Transcendence is het eerste werk van een veelbelovende nieuwe regisseur: Wally Pfister. Wíe? Wally Pfister. Moet ik die kennen? Zou kunnen. Als rechterhand van Christopher Nolan heeft hij de hand gehad in vrijwel al diens films, onder meer The Prestige en The Dark Knight-trilogie. En er staat een Oscar op zijn schouw voor het camerawerk van Inception. Nolan zelf trad op als producer van Transcendence.

Geen kattenpis dus. Voor het eerst op eigen benen kon Pfister daarom direct een blik sterren open trekken: Morgan Freeman, Paul Bettany, Cillian Murphy, Kate Mara, Rebecca Hall en uiteraard Johnny Depp voorop. Iedereen verwachtte niets minder dan vuurwerk, maar de film werd genadeloos neergesabeld door de Amerikaanse critici en het publiek bleef weg. Hamvraag: is het terecht dat deze film flopt of niet?

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>