Wokschotels en wortels voor Nijmeegse rechtenstudenten

24-06-2014 17:16

Rechtenstudenten, die hoeven niet ‘gewoon’ aan de kroketten. Rechtenstudenten moet je juist een beetje verwennen want wie weet welke Moszkowicz de universiteit voortbrengt? Precies, dat is gratis reclame. En dus is het vertroetelen van de studentjes geheel op z’n plek.

Maar dan moet je wel van gezond eten houden. Voor de kroketliefhebber is straks namelijk geen plek meer in de nieuwe kantine van de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit. Volgens de facilitair manager van de RU is het “belangrijk om in te spelen op gezond eten, omdat dit een item is dat erg speelt in de samenleving’.

Al met al betekent dit: of je vreet gezond en betaalt de hoofdprijs, of je moet in je krappe pauze naar het Spinozagebouw rennen om een fatsoenlijke snack te scoren.

We wisten het al langer: kroketten zijn uit den boze. Een toekomstig advocaat die goedkope meuk eet, dat wordt er vast zo eentje die later op pro deo-basis vluchtelingen gaat helpen ofzo, en dat is wel het laatste wat je wilt pretenderen op te leiden aan je faculteit.

Begrijpelijk dus dat de heren en dames rechtenstudenten een beetje in de watten gelegd mogen worden, als uithangbord van de universiteit. De rest van de studenten krijgt een dikke middelvinger. Dat vieze, ongezonde kantinevreten is immers geheel terecht als je antropologie studeert.

Beeld: Shutterstock