Recensie

Het nieuwe Blaricumse koffiepaleisje van Gordon, is het wat?

26-06-2014 17:23

Waar? Blushing, Huizerweg 4, Blaricum

Wanneer? Donderdag 26 juni 2014.

Eten: Amsterdamse appeltaart met slagroom

Drinken: Cappuccino

Totaalprijs: 8 euro en 15 eurocenten.

Eindelijk! De veel besproken horecagelegenheid van onze grote vriend Gordon, zoiets ordinairs als ‘koffietent’ mogen we van hem niet zeggen, heeft zijn deuren geopend. Eerste indruk: stamgast zullen we er in ieder geval niet gaan worden, maar het was minder dan we hadden verwacht.

Laten we met de pluspunten beginnen. De bediening is erg vriendelijk en is duidelijk ingesteld op het niveau van de gasten (daarover later meer). Dat de uitbater zelf bij ons komt informeren of een en ander smaakte is niet alleen beleefd, maar in ons geval meer dan terecht.

De koffie en de appeltaart: kan slechter, kan beter, we geven een magere zeven-min.

Minpunten

Het servies oogt alsof het bij de Action is ingeslagen. Simpele bordjes en kopjes voor simpele mensen. De sapcentrifuges maken dermate veel lawaai dat een fatsoenlijk gesprek nauwelijks mogelijk is.

En dan het publiek: variabel in leeftijd en handicap, maar duidelijk Geer & Goor-fans. Je moet ervan houden, laten we het daar maar ophouden.

Conclusie

Wat minder hautaine horeca kon Blaricum wel gebruiken, dus dat is alvast een plus. Maar Goor heeft duidelijk nog wat opstartproblemen al blijft hij vriendelijk en beleefd. Al houden wij het, wat Blaricumse horeca betreft, toch liever bij Moeke Spijkstra.

blushing2 blushing 1 blushing3

En hij heeft ook Facebook.

Foto’s: Robert Molijn.