Oorlogsgeheimen ondanks somber onderwerp leuke film

03-07-2014 13:04

Regisseur Dennis Bots ontving ooit van schrijver Jacques Vriens een exemplaar van diens boek Achtste-Groepers Huilen Niet met als opdracht: ‘een boek is net een film.’ Bots verfilmde de roman en het resultaat mocht er wezen. Het werd één van de meest bezochte jeugdfilms van de laatste jaren. Het is dan ook niet opmerkelijk dat het team achter de film zich opnieuw tot een boek van Vriens wendde: Oorlogsgeheimen.

Het is de zomer van 1943 in een klein Zuid-Limburgs dorpje waar iedereen elkaar kent en er geen geheimen zijn. Tuur Ramakers (Maas Bronkhuyzen) en Lambert Nijskens (Joes Brauers) zijn van jongs af aan al beste vrienden. De twee kameraden zoeken na school het avontuur in de bossen waar ze een geheime plek delen.

Wanneer een nieuw meisje in de klas van Lambert en Tuur komt, worden de twee beste vrienden elkaars vijanden. Allebei de jongens worden verliefd op Maartje (Pippa Allen) en jaloezie drijft de twee langzaam uit elkaar. Maartje blijkt een groot geheim te hebben dat ze alleen deelt met Tuur. Deze keus leidt ertoe dat de vriendschap van Tuur en Lambert op het spel komt te staan.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>