Mensen met een mening, bonusquote

09-07-2014 17:21

“Het ‘ga je mond spoelen!’ is terug. Een klein jongetje dat ‘homo’ riep moest van zijn ouders 0,10 cent overmaken aan het COC en op facebook vindt men die ouders helden.
Het woord ‘neger’ mag niet meer, terwijl het gewoon stamt van het woord ‘niger’ en dat betekent ‘zwart’. En ‘zwarte’ mag dan weer wel en dat betekent hetzelfde. ‘
Allochtoon’ is not done, terwijl dat gewoon betekent dat je roots ergens anders liggen, maar ‘Zeeuw’ of ‘Limburger’ mogen wel.
Je mag niet meer zeggen dat er een ‘meisje’ geboren is, nee, dat moet veranderd worden in ‘mensje’.
‘Negerzoenen’ en ‘Zigeunersaus’ worden onsmakelijk bevonden en dan niet omdat ze niet lekker zouden zijn- nou vind ik beide niet lekker, maar dit terzijde- maar ‘blanke vla’ bestaat nog steeds.

Welke woorden zullen binnenkort verboden worden? ‘Zwarte Piet’ staat op de nominatie, maar wat te denken van ‘nicht’, ‘wijf’, ‘hoer’, ‘pot’, ‘flikker’, ‘slet’, ‘chickie’, ‘bitch’, ‘Godverdomme’, ‘kankerhoer’, tyfushoer’ enz enz vul maar aan…

Woorden verbieden om te bewijzen dat we allemaal gelijkwaardig zijn. We zijn gelijkwaardig, met of zonder woorden, we zijn alleen niet hetzelfde.

Woorden verbieden lost niets op, het sust het geweten van de mens die goed wil doen en lekker wil slapen. Woorden veranderen is problemen verdoezelen.”

 

Verder niks aan toe te voegen. Via Facebook.