Ex-Jakhals Matthijs Kleyn wéét dat Elvis nog leeft

14-07-2014 17:39

Je hebt mensen die denken dat Adolf Hitler nog leeft, of die zeker weten dat Paul McCartney al jaren een dubbelganger op aarde heeft rondlopen die bijna net zo goed muziek maakt als de Enige Echte Sir Paul. Oud-Jackhals Matthijs Kleyn is ervan overtuigd dat Elvis Presley niet stierf op 16 augustus 1977, maar een grijze baard heeft en zich soms in de openbaarheid toont als een soort God. “Ik ken zijn woon- en verblijfplaats. Voor hij dood gaat, zal ik bewijzen dat ik gelijk heb”, zegt hij tegen ThePostOnline.

Tv-presentator Matthijs Kleyn (35) leek altijd een normaal denkend mens, maar aan zijn luciditeit beginnen nu zelfs zijn beste vrienden te twijfelen, nu hij een groot deel van zijn tijd besteedt aan het opsporen van Elvis Presley. “Maar er zijn ook vrienden die mij geloven hoor. Het DNA van het lijk van Elvis correspondeert niet met dat zijn Elvis”, zegt hij.

Tineke Schouten basher

Voor Kleyn is de zoektocht “een lichte obsessie”. “Ik geloof echt dat ik me niet vergis”, zegt hij. Kleyn, die bekendheid geniet als ex-Jakhals, bruut verlaten man en bekritiseerde Tineke Schouten basher, zoekt op dit moment financiers om een documentaire te maken over de nog steeds in leven zijnde rock ‘n roll koning. “Ik geloofde het verhaal eerst ook niet, maar in één week was ik om”, zegt hij. “Als ik genoeg geld heb, ga ik er meteen naar toe.”

Kleyn – een zelfverklaarde Beatle-fan – werd overtuigd, nadat andere Elvis-Is-Niet-Dood-Gelovigen hem onder meer wezen op een Youtube filmpje waarin een oudere Elvis opduikt als figurant in de film Home Alone. “In deze vliegveldscène uit 1990 duikt ineens een man met een baard op die door Elvis-kenners werd herkend als The King. Toen er navraag werd gedaan bij de regisseur wie hij was, meldde niemand zich. CNN besteedde er aandacht aan. Maar na 24 jaar is nog steeds niet duidelijk wie die man is.”

The King is niet dood

Kleyn kent ook de reden voor de nepdood van Elvis. The King was een undercover-agent die voor de narcotica-brigade werkte en zijn betrekking iets te voortvarend aanpakte. “Niet bekende undercover-agenten kun je een nieuwe identiteit aanmeten. Maar hoe doe je dat met een van de beroemdste mensen op aarde wanneer die wordt opgejaagd door maffiamaatjes? Die laat je overlijden”, beweert Kleyn.

Volgens de voormalige rode das van DWDD is Elvis wèl vaker gesignaleerd in de omgeving van Graceland, maar heeft hij zijn verhaal nooit verteld. “Hij wordt in januari tachtig. Dus ik moet wel een beetje opschieten voor hij dood omvalt. Ja, je zult wel denken dat ik gek ben, maar heb jij wel eens naar zijn hoofd in zijn doodskist gekeken? Elvis was opgeblazen en had warrig haar, maar in zijn kist leek hij wel 25 jaar met een strak neusje en een perfect vetkuifje. Daar klopt niets van.”