Sziget podium voor gitaargeweld

14-08-2014 12:50

Het is nog vroeg op Sziget wanneer Jake Bugg verschijnt op het hoofdpodium. Ondanks het tijdstip loopt het langzaam vol als Jake zijn eerste noten van de derde festivaldag speelt. Waar de critici niet altijd even positief waren over de festivalshows van de zanger, is de opening van Jake Bugg vandaag prima. De festivalgangers worden op deze snikhete dag verkoeld door sprinklers.

_MG_6903

_MG_6936

Het geluid is perfect, evenals de band die Bugg heeft meegenomen. Op wat schoonheidsfoutjes na is zijn stem zuiver en het publiek enthousiast. De zanger eindigt ijzersterk met wat wat hardere muziek en laat zien dat hij, op zijn 20e, al best op een hoofdpodium kan staan.

Imagine Dragons

De volgende grote band op het hoofdpodium pakt groots uit. Imagine Dragons, bekend van haar grote hit Radioactive, maakt gretig gebruik van het hele podium incluis uitloop. Geen andere grote band maakte zo goed gebruik van het het verlengstuk, waarop zanger Dan Reynolds de Szitizens opzweept. De energie spat van het podium af.

_MG_7048

Halverwege de show, en het is echt een show, durft de band het aan om een bekende cover, Song 2, van Blur te spelen. Het publiek reageert uitzinnig en zingt luidkeels mee. Ondertussen is het veld tot in de nok vol. Imagine Dragons zet de festivalganger steeds op het verkeerde been door intro’s te spelen die op hun album Night Visions niet voor komen, wat het een aangenaam onvoorspelbaar optreden maakt.

_MG_7060 _MG_7063

Het publiek smeekt erom, en wanneer Radioactive dan eindelijk wordt ingezet zijn er vijf man bezig met uit de kluiten gewassen trommels. Dat zorgt voor een nog bombastischer versie van het nummer, en dat wordt door de bezoekers zeer goed ontvangen.

Miles Kane

De A38 is voor de helft gevuld als Miles Kane begint aan zijn optreden. Met concurrentie van Skrillex op de Main Stage is de tent in het begin niet helemaal gevuld, maar dat verandert al snel. Kane is duidelijk gegroeid in zijn liveshows. De set is strak en de liedjes gaan vloeiend in elkaar over. Er wordt hard meegezongen in de eerste rijen, en met elk nummer krijgt Miles Kane meer het publiek mee.

_MG_6890

Bij het nummer Give Up krijgt hij zelfs een groot deel van de zaal zittend op de grond, en ook zijn hits Don’t forget who you are en Come Closer maken de Szigetgangers erg enthousiast.