Sziget raakt vermoeid, The Prodigy bewijst nog altijd een band van formaat te zijn

17-08-2014 17:43

De modder is inmiddels vervangen door bergen zand en de regen ingeruild voor de zon als de rockers van Manic Street Preachers het hoofdpodium betreden. De band komt uit Wales en ziet zich gesteund door veel vlaggen op het veld. Het is een vrij tamme bedoening tijdens de eerste nummers. Daar komt later verandering in. Het veld staat lang niet vol en veelal wat oudere bezoekers staan te kijken naar de Manic’s. 

_MG_7498 _MG_7496

Programma A38

Even later staat het optreden van Kelis gepland in de A38. De tent waar het de dag ervoor nog misging bij Stromae heeft maatregelen getroffen en de doorloop naar de tent is nu een stuk beter. Eenmaal aangekomen laat Kelis lang op zich wachten. Bezoekers worden ongeduldig en er ontstaat zelf gefluit en boe-geroep. Een half uur later verschijnt de zangeres op het podium. Met een vrij onbekend nummer opent de Amerikaanse. Het optreden blijft erg mat en zelfs bij haar bekendste nummer Milkshake blijft ze ver weg bij het geluid van de cd. Kelis overtuigt vanavond niet.

_MG_7619

Veel mensen blijven hangen in de A38, een half uur later is het aan de Klaxons om wel een goede show neer te zetten. Hoewel de band voor menig festivalbezoeker onbekende nummers speelt is het feest er niet minder om. Met een flink Brits accent zweept de zanger het publiek op. Veel Britse fans gaan helemaal los als op het eind hun grootste hit It’s not over yet wordt gespeeld.

_MG_7679

Badhuis Szechiniyi

Als de zesde dag aanbreekt zijn veel festivalgangers duidelijk vermoeid en verzwakt. Sommige festivalgangers bivakkeren al een week met hun tentje op het eiland. Het beste medicijn tegen de vermoeidheid en katers is bij uitstek het badhuis. Een enorme rij staat er voor het meest bekende en grootste badhuis van Boedapest: Szechinyi. Na drie kwartier wachten dompelen de Szigetbewoners zich in het water en verdwijnt de kater als sneeuw voor de zon.

badhuis

Onmogelijk is het die avond om nog een goede plek te bemachtigen bij The Prodigy. Het veld puilt letterlijk uit. Hit na hit wordt ingezet en er gonst nieuwe energie over het terrein. The Prodigy bewijst nog altijd een band van formaat te zijn en maakt de mainstage helemaal gek. Met een euforisch gevoel gaan de festivalgangers de nacht in voor nog meer feest.

_MG_7586 _MG_7596

Technoliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Colloseum, terwijl gay-minded Sziget bij de Magic Mirror langzaam de ochtend in danst.

Om zes uur is het mooi geweest en gaat de muziek overal uit. De tijdelijke eilandbewoners praten nog wat na en gaan langzaam naar hun tent, de één met en de ander zonder verovering.