Calvin Harris sluit Sziget af

18-08-2014 13:56

Het is zover. De laatste dag van Sziget is aangebroken. Het is aan het eind van de middag nog rustig op veld als de Szitizens langzaam ontwaken. Met opnieuw aangenaam weer is het de band The Kooks waar we mee beginnen. Het is moeilijk om niet vrolijk te worden van de opgewekte liedjes van de Britse band. Hier en daar wordt er gedanst maar de vermoeidheid na zeven dagen feesten is toch wel zichtbaar aan het worden bij de bezoekers.

_MG_7832

_MG_7812

The Kooks kan rekenen op een warm onthaal, tijdens het optreden worden veel nummers meegezongen. Wellicht was het een wat spannender optreden geworden als ze eerder deze week op het festival hadden gestaan.

Outkast

Een half uur later zijn het de Amerikanen van Outkast die op het podium verschijnen. De rappende DJ van de band start de show goed. Het is even wachten op de bekende nummers als Ms. Jackson wordt ingezet en het duo dan ook bijval krijgt van het publiek.

_MG_7893 _MG_7908

Later worden er verschillende meisjes op het podium geroepen, en is het tijd voor hun bekendste hit bij het Szigetpubliek: Hey Ya!. Nu zijn de festivalbezoekers echt los en een enkeling probeert zich nog door de menigte naar voren te begeven, meestal tevergeefs want het is aardig druk geworden op het veld voor de mainstage.

Calvin Harris

Net als vorig jaar wordt Sziget dit jaar afgesloten door een DJ. Niemand minder dan rising star Calvin Harris heeft het genoegen om Sziget af te sluiten. Het is weer tot de nok gevuld als het eerste nummer wordt ingezet. Grote glowsticks worden het publiek ingegooid als de handen de lucht ingaan.

_MG_8050 _MG_8133

Het is bij Calvin Harris vanavond net alsof je in een club staat, heel veel bekende hits in de mix is het gevolg. De show zit goed in elkaar en als de bekende hit Summer wordt ingezet gaat het helemaal los. Het festival besluit met vuurwerk en dan is het echt afgelopen. Sziget laat met een indrukwekkende en gevarieerde line-up zien dat het levensvatbaar is na het moeilijke jaar in 2013, wij zijn nu al benieuwd naar volgende jaar.

_MG_8166