Kunst

Quinsy Gario presenteert Afrovibes Festival

20-08-2014 10:55

Dichter en performance artist Quinsy Gario is de presentator van de elfde editie van het Afrobives Festival, dat 8 tot en met 12 oktober in de Randstad plaatsvindt. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. 

De omstreden Gario verwierf de afgelopen maanden heel veel bekendheid als een van de meest fervente haters van Zwarte Piet. In die hoedanigheid spande hij ook een rechtszaak aan tegen de gemeente Amsterdam.

Het jaarlijkse festival toont muziek, dans en theater uit Zuid-Afrika. De editie van dit jaar staat in het kader van jong opkomend talent.

Op podia in de vier grote steden en Eindhoven worden concerten, toneelstukken en dansvoorstellingen opgevoerd van kunstenaars uit Zuid-Afrika.

Hoogtepunten zijn de dansvoorstelling Biko’s Quest, over het leven van mensenrechtenheld Steve Biko, en het toneelstuk Rainbow Scars van Mike van Graan, een van Zuid-Afrika’s belangrijkste moderne schrijvers.

Ook treden er diverse Nederlandse artiesten op samen met Afrikaanse collega’s. Zo verzorgt de Haagse rapformatie Kern Koppen, bekend van optredens op 3FM en in DWDD, tweemaal een concert met rapper Zuluboy, die bekend staat om zijn geëngageerde urban hiphop.

Ook treedt de groep ISH op en verzorgt schrijfster Christine Otten een lezing.

Anp