Media & TV

Nieuwe televisieseizoen BNN-VARA meer van hetzelfde met bekende babyboomers

21-08-2014 15:38

Het nieuwe televisieseizoen bij BNN en de VARA biedt voor de kijker veel “nieuws”, vindt althans de fusieomroep zelf. De fusieomroep komt met 40 nieuwe programma’s, variërend van drama tot documentaires en van thema-avonden tot langdurige series. 

Dat bleek donderdag tijdens de eerste gezamenlijke seizoenspresentatie van BNN en de VARA.

De omroep zag het aantal leden afgelopen jaar stijgen met zo’n 85.000 tot 748.000. Volgens algemeen directeur en voorzitter Gerard Timmer heeft de fusieomroep zich een nieuw doel gesteld. “Niet het zijn van een publieke omroep alleen, maar het willen zijn van een maatschappelijk relevant mediabedrijf.”

Breed progressief, specifiek jong publiek

De omroep wil samenwerken met maatschappelijke instanties en een platform zijn voor een breed progressief en specifiek jong publiek.

Het is nog volstrekt onduidelijk hoe “breed progressief en specifiek jong publiek” zich laat rijmen met de VARA-leden-schandpaalwebsite Joop.nl dat tot nu toe vooral een platform lijkt te zijn voor een conservatief, smal denkend, bejaard publiek.

Inkijk in een jeugdinrichting

Het programma van komend seizoen laat dat volgens hem zien. “Van de documentaire Paradijsbestormers over Nederlandse jihadstrijders tot de dramaserie Hollands Hoop. Van een inkijk in een jeugdinrichting in Wij Zitten Vast tot het sociale experiment Typisch Nederlands.”

BNN biedt verder een nieuw programma met bioloog Freek Vonk in Australië en de Belgische komiek Philip Geubels rijdt bekende gasten naar een optreden in Uitzonderlijk Vervoer.

Pauw en Witteman

Het was al bekend dat Jeroen Pauw bij de VARA met de dagelijkse talkshow Pauw komt. Hij maakt daarnaast het programma Typisch Nederlands, waarin mensen een paar dagen onder één dak wonen met als enige overeenkomst dat ze uit Nederland komen.

Paul Witteman is ook weer op tv te zien met De Mens volgens Witteman. Hij praat daarin met wetenschappers over de mens in de breedste zin van het woord.

Vanaf november kunnen liefhebbers van de serie A’dam – E.V.A. seizoen 2 bekijken.

Youp van ‘t Hek doet op 31 december de eindejaarsconference.

De BNN-kijkcijferhit Floortje Naar Het Einde Van De Wereld krijgt ook een vervolg.

DWDD

En dan is het ook nog feest, want De Wereld Draait Door bestaat 10 jaar. Presentator Matthijs van Nieuwkerk kondigde donderdag aan dat er daarom een feestavond komt, op een zaterdag in de Gashouder.

ANP/TPO