BITS – Gamenieuws: Xbox One eindelijk in ons land, Bayonetta 2 verschijnt in oktober

05-09-2014 16:00

De Xbox One is vanaf vandaag officieel te koop in de Nederlandse winkels maar een schoonheidsprijs verdient de release helaas niet. Verder: Bayonetta 2 verschijnt op 24 oktober en het einde van een videogame-legende!

Hoera! Xbox One is in Nederland

Na lang wachten is het zo ver: de Xbox One is vandaag officieel uit in Nederland! Feest, slingers, de hele reutemeteut zou je denken. Op het moment van schrijven is er echter niet veel activiteit rondom het debuut van de Xbox One. Sterker nog: het Xbox Twitter-Account zwijgt, terwijl nota bene Playstation heeft getweet dat Microsofts spelcomputer vandaag uit is.

XboxD_Logo_Consle_Sensr_controller_F_GreenBG_RGB_2013

Het apparaat is verkrijgbaar in een bundel met de Kinect-sensor voor een adviesprijs van €499,- en zonder de sensor voor €399,-. Mocht je geïnteresseerd zijn: check of je een zogeheten ‘Day One’-bundel te pakken kunt krijgen: daar zitten downloadcodes bij voor FIFA 15 en Forza Motorsport 5 (hieronder zie je ‘m). Sowieso wordt er al behoorlijk wat afgestunt met de Xbox One: verschillende winkels hebben speciale aanbiedingen (met gratis games, zoals het binnenkort te verschijnen Destiny), waardoor de Xbox One wel meteen een interessante optie wordt voor je gamebehoeften.

BITSXBOXBUNDEL

Misschien kosten deze pakketten iets meer dan een ‘kale’ Playstation 4, maar dan hoef je er geen spel bij te kopen en ben je tóch voordeliger uit. Er is wel meteen een probleem met de spelcomputer. De Xbox One werd volgens Microsoft tien maanden uitgesteld omdat de Nederlandse vertaling niet op orde was, waardoor de Kinect-sensor onze taal niet herkende. Het zal wel: na tien maanden herkent de Kinect nog steeds geen Nederlands, en naar nu blijkt is de taal gekoppeld aan je spelers-account. Oftewel, met een Nederlands account kun je geen Engelstalige commando’s geven! Je kunt je locatie wel aanpassen, maar dan heb je weer geen toegang tot de Nederlandse Xbox store, waar je online spellen en uitbreidingen kunt kopen. Het is haast niet te bevatten na een uitstel van bijna een jaar. Als je sowieso geen Kinect wil hebben, merk je hier gelukkig niets van.

Xbox in het nauw

De spelcomputer verscheen eerder deze week in Japan, een land waar Xbox eigenlijk nauwelijks voet aan de grond krijgt. Het levert een beetje sneue plaatjes op.
BITSXBOXLAUNCHJAPAN
Toch vertellen deze foto’s niet het hele verhaal: de Xbox One wordt (voor Japanse begrippen) veel via internet besteld.

Bayonetta 2

Bayonetta is een fantastisch goede cult-game over een hyperseksuele heks in een catsuit (van haar eigen haar) die het opneemt tegen verschillende engelen. Deze week werd bekend dat Bayonetta 2 op 24 oktober verschijnt op de Wii U. Check deze Nintendo-presentatie voor alle ins en outs:

Waarschijnlijk geen spel dat de Wii U in zijn eentje uit het slop trekt, maar wel eentje voor de connaisseur!

RIP Urumov

Goldeneye 64 – Complex – Pistols – License to Kill – Auto-Aim Off – Helicopter Pilot – Ourumov

BITSOURUMOV

Vaarwel, Gottfried John! Het was me een genoegen om het duizenden (dui-zen-den!) keren op te nemen tegen je digitale evenbeeld.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.