Interview

Bert Brussen over 5 jaar ThePostOnline

03-10-2014 17:07

ThePostOnline, het nieuws- en opinieweblog waar elke mening welkom is, bestond gisteren op de kop af 5 jaar. En scoorde afgelopen september naar eigen zeggen een recordaantal van 850 duizend unieke bezoekers. TPO-hoofdredacteur Bert Brussen: “Op een dag op Twitter je idee verkondigen en 5 jaar later zien dat het serieuze business is. Hoe vet is dat?” 

Op 1 oktober 2009 maakte de voorloper van The Post Online zijn debuut op internet. DeJaap was ontstaan als reactie op opiniesite Joop.nl van de Vara. Terwijl Joop.nl de opiniesite voor linksdenkend Nederland moest worden, schuwde DeJaap geen enkele mening of visie. “Voorbij het eigen gelijk”, werd het credo.

DeJaap was het geesteskind van Bert Brussen. Andere enthousiastelingen trok hij mee het avontuur in. Wat begon als een spontaan hobbyproject, groeide steeds meer uit tot een Nederlandse tegenhanger van The Huffington Post. Vanaf 2012 bleek die ambitie ook uit de naam, die veranderde in ThePostOnline. Veronica ontfermde zich over het initiatief, zodat het verder kon groeien. Bert Brussen bleef als hoofdredacteur de gehele periode aan het roer staan.

Lees het interview op De Nieuwe Reporter.